Servicerådgivare fotograferade på avfallsstationen.

Välkommen till avfallsstationen

Informationen på de här sidorna gäller avfallsstationernas tjänster för hushåll. Företagskund, läs här om mottagningen av avfall från företag.

Så här besöker du avfallsstationen

Före du kommer till platsen:

  • Kontrollera stationens öppettider och service på respektive avfallsstations egen sida (till vänster). Alla avfallsslag tas inte emot på de mindre avfallsstationerna. Du kan lämna av en begränsad mängd avfall per gång.
  • Du kan redan i förväg betala för avgiftsbelagt avfall i webbtjänsten rosknroll.materialport.com/.
  • Har du stora mängder avfall eller är osäker på om avfallet tas emot, kontakta vår kundtjänst: tfn 020 637 7000 (vardagar 8.30–15.30), asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

På avfallsstationen:

Följ skyltarna och anmäl dig i informationen.

  • Servicerådgivaren kontrollerar och prissätter lasten samt ger anvisningar om var de olika avfallsslagen ska lämnas på avfallsstationen.
  • Följ sorteringsanvisningarna.
  • Lasta av avfallet på rätt insamlingsflak.

Det går att få maskinhjälp enligt överenskommelse på följande avfallsstationer: Munka i Lojo, Vichtis, Domargård i Borgå, Sibbo. Ta kontakt med avfallsstationen på förhand och kom överens om tidpunkt.

Om videon inte syns på sidan kan du se den här: https://www.youtube.com/watch?v=NqO3xwL-q6o

Det lönar sig att sortera

Sortera avfallet redan hemma samtidigt som du samlar ihop avfallslasten.

De allra flesta avfallsslagen får rätt sorterade föras avgiftsfritt till avfallsstationen.

Största delen av avfallet som förs till avfallsstationen återvinns, och enbart korrekt sorterat material duger för att materialåtervinna som returmaterial.

Hyr en släpvagn

Från vissa avfallsstationer kan man hyra en släpvagn för att frakta avfall.

Liten eller stor last?

En liten last är en last som transporteras med person- eller skåpbil, möjligen i kombination med ett släp. En skåpbil är ett fordon som kan registreras som skåpbil. Alla små laster prissätts enligt volym, bortsett från däck med fälgar och stubbar, som tas emot enligt styckepris.

En stor last är en last som transporteras med lastbil eller traktor. Stora laster prissätts huvudsakligen enligt vikt. På avfallsstationerna i Hangö, Karis, Vichtis och Sibbo prissätts vissa stora laster enligt volym.

Betalning

Som betalningsmedel på avfallsstationen fungerar bank- eller kreditkort.

Du kan också betala för avfallet i förskott, innan besöket på avfallsstationen. Om du vill betala i förskott gå till webbsidan rosknroll.materialport.com/. Fyll i uppgifterna om avfallet som du tänkt föra till avfallsstationen samt dina kontaktuppgifter.

Betalningen görs via betalningsförmedlingstjänsten Paytrail.
(Anvisning: Förskottssbetalning på Rosk’n Rolls avfallsstationer PDF)

Kontrollera priserna för avgiftsbelagt avfall: