Tilläggstjänsterna gör avfallshanteringens vardag enklare

Matkapuhelin, jossa mainostekstit tekstiviestipalvelusta

Textmeddelandeservicen aviserar avvikande tömningsdagar

Ibland avviker tömningsdagen för fastighetens sopkärl från det normala. Det kan vara fallet till exempel under helger eller på grund av besvärligt väglag. Om du vill veta när ditt sopkärl töms under en annorlunda vecka så kan du beställa ett textmeddelande. Meddela oss ditt mobiltelefonnummer och ge lov att använda det för att skicka service-sms, endera på blanketten här intill eller genom att skicka e-post till asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Avhämtningstjänsten plockar upp grovavfall från ditt hem

Avhämtningstjänsten erbjuds enbart i östra Nyland (Askola, Borgnäs, Borgå, Lovisa, Sibbo). Avhämtningstjänsten plockar upp hemmets avfallsföremål som inte kan sättas i det egna sopkärlet, till exempel hushållsapparater, soffor och andra stora avfallsföremål. Kundernas avfall hämtas från bostadens ytterdörr, avhämtningstjänsten hämtar inte föremål inifrån bostaden.

Avhämtningstjänstens pris är 45 euro. I priset ingår avhämtning av 1–3 avfallsföremål direkt hemifrån. En person ska klara av att flytta avfallet med en transportkärra. För extra föremål debiteras 20 euro styck. Hämtningen betalas med bankkort till föraren. För invånare i egnahemshus kan vi också addera avgiften för hämtningen till fastighetens avfallsfaktura.

Avhämtningstjänsten transporterar inte löst blandavfall, byggavfall eller farligt avfall, såsom lysrör, ackumulatorer eller olja. Vi hämtar heller inte pianon.

Du kan boka avhämtningstjänst

  • genom att ringa vår kundtjänst på nummer 020 637 7000 vardagar klockan 8.30–15.30 (lna/lsa) eller
  • genom att skicka e-post till adressen asiakaspalvelu@rosknroll.fi

Sorteringsflaket hjälper dig att bli av med mera avfall på en gång

Ett flak, fyra fack

I östra Nyland (Askola, Borgnäs, Borgå, Lovisa, Sibbo) hyr vi ut ett sorteringsflak som är indelat i fyra fack. Med hjälp av flaket sorterar du återvinningsbart avfall och får samtidigt blandavfallet bortforslat från fastigheten.

Sorteringsflakets hyra är 300 euro för två dagar och 30 euro per tilläggsdag (i priserna ingår mervärdesskatt). I priset ingår leverans av flaket till platsen samt hämtning av det fulla flaket. För avgiftsbelagt avfall debiterar vi dessutom en hanteringsavgift enligt prislistan.

Du kan beställa sorteringsflaket

  • genom att ringa vår kundtjänst på nummer 020 637 7000 vardagar klockan 8.30–15.30 (lna/lsa) eller
  • genom att skicka e-post till adressen asiakaspalvelu@rosknroll.fi