Jäteaseman lavoja. Nainen tuo heittä risuja keräykseen jäteasemalla.

Tervetuloa jäteasemalle

Tämän sivun tiedot koskevat kotitalouksien jäteasemapalveluja. Yritysasiakas, lue täältä yritysten jätteen vastaanotosta

Näin asioit jäteasemalla

  1. Seuraa ajo-opasteita ja ilmoittaudu infossa.
  2. Palveluneuvoja tarkastaa ja hinnoittelee kuorman sekä neuvoo, mihin eri jäte-erät asemalla kuuluvat.
  3. Seuraa lajitteluohjeita.
  4. Pura jätteet kuormasta oikeille keräyslavoille.

Koneaputyötä on saatavilla sopimuksen mukaan seuraavilla jäteasemilla: Lohjan Munkkaa, Vihti, Porvoon Domargård, Sipoo. Varmista etukäteen jäteasemalta aika.

Jos video ei näy sivulla, voit katsoa sen täältä: https://www.youtube.com/watch?v=NqO3xwL-q6o

Ennen jäteasemavierailua

  • Lajittele jätteet jo valmiiksi kotona, kun kokoat jätekuormaa. Näin asiointi jäteasemalla on sujuvampaa.
  • Useimmat jätelajit saa tuoda jäteasemalle maksutta oikein lajiteltuina. Suurin osa jäteasemalle tuoduista jätteistä kierrätetään, ja ainoastaan oikein lajiteltu materiaali kelpaa hyödynnettäväksi uusiomateriaalina.
  • Tarkista jäteasemien aukioloajat vasemmalla olevasta sivupalkista.

Pienkuorma vai suurkuorma?

Pienkuorma on henkilö- tai pakettiautolla sekä mahdollisesti siihen liitetyllä peräkärryllä tuotu kuorma. Pakettiauto on ajoneuvo, joka voidaan rekisteröidä pakettiautoksi. Kaikki pienkuormat hinnoitellaan tilavuuden perusteella, lukuun ottamatta kappalehintaisia vanteellisia renkaita ja kantoja.

Suurkuorma on kuorma-autolla tai traktorilla tuotu kuorma. Suurkuormat hinnoitellaan pääasiallisesti painon mukaan. Hangon, Karjaan, Vihdin ja Sipoon jäteasemilla tietyt suurkuormat hinnoitellaan tilavuuden mukaan.

Maksaminen

Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti. Tilavuuden tai kappaleen perusteella hinnoiteltavat kuormat maksetaan ennen kuorman purkamista. Jätteen painoon perustuvat suurkuormien maksut maksetaan jäteasemalta poistuttaessa.

Katso maksullisten jätteiden hinnat: