Jäteastioita, omakotitalo.

Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon jätehuolto

Huolehdimme omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen jäteastioiden tyhjennyksestä Länsi- ja Itä-Uudenmaan alueella omistajakunnissamme (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Vihti). Käytännössä jäteastioita tyhjentävät tekemiemme tarjouskilpailujen perusteella valitut kuljetusyritykset. Me hoidamme asiakaskontaktit, eli asiakaspalvelun ja laskutuksen, jäteautojen reititykset sekä annamme jäteneuvontaa. Kauttamme hoituu sekajätteen, biojätteen, muovi- ja lasipakkausten, kartongin sekä pienmetallin keräys. Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme, jos jokin kiinteistösi jätehuollossa mietityttää!

Kolme tapaa olla liittyneenä jätehuoltoon

Jokaisen asuinkiinteistön tulee olla liittyneenä jätehuoltoon – vähintään sekajätteen keräyksen täytyy olla kunnossa. Niin vakituisessa kuin vapaa-ajan käytössä oleville pientaloille tähän on kolme tapaa: oma jäteastia, yhteinen jäteastia naapureiden kanssa (kimppa) tai sekajätepistepalvelu.

Lapsi pitää sekajätettä käsissään.
Nainen ja mies monilokeroastialla. Jäteastia omakotitalon pihassa.
Sekajätepisteen astioita.

Monilokeropalvelulla sekajätteen lisäksi kierrätettävät jätteet kiertoon kotipihalta

Tavallisen sekajätekeräyksen tilalle meillä on useimmilla alueillamme tarjolla myös monilokeropalvelu, jossa pihalla on kaksi astiaa. Nelilokeroiseen monilokerojäteastiaan lajitellaan kartonki, metalli sekä lasi- ja muovipakkaukset. Sen rinnalle otetaan valinnan mukaan joko kaksilokeroinen bio- ja sekajäteastia tai pelkkä sekajäteastia. Astiakokoja ja tyhjennysvälejä vaihtelemalla voidaan räätälöidä palvelusta juuri sinun taloudellesi sopiva.

Asiakas monilokeroastialla. Monilokeroastioita.

Vuokraa jäteastia meiltä

Jäteastian voi vuokrata kätevästi ja edullisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Tällöin piharoskis on varmasti tarkoitukseen sopiva ja esimerkiksi astian rikkoutuessa me hoidamme ehjän tilalle. Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastian tulee sopia koneelliseen kuormaukseen.

Erialisia jäteastioita rivissä.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, kun haluat liittyä jätehuoltoon tai tehdä muutoksia palveluun

Jätehuollon maksut

Jäteastioiden tyhjennyksestä veloitetaan maksu, joka perustuu jäteastian kokoon ja jätteen laatuun. Eri jätelajien tyhjennyshinnat löydät kunkin jätelajin omalta sivulta.

Tyhjennysmaksun lisäksi veloitetaan jätehuollon perusmaksu. Se on kotitalouksien asuntokohtainen kuukausimaksu, joka määrätään asunnon tai vapaa-ajan asunnon omistajalle tai käyttäjälle. Perusmaksulla rahoitetaan kunnalle lain mukaan kuuluvia jätehuoltotehtäviä.

1.1.2024 lähtien veloitamme postitse lähetettävistä jätelaskuista 3,30 € paperilaskulisän. E-laskusta, suoramaksusta tai sähköpostitse lähetettävistä laskuista ei peritä lisämaksuja.  

Opastaulu Munkkaan jätekeskuksen Roskarasti -radalle.

Jos kiinteistön haltija tai asukas ei ole itse liittynyt jätteenkuljetukseen ja valinnut palveluitaan kiinteistölle, toimitamme sinne sekajäteastian, aloitamme sen säännöllisen tyhjentämisen ja kiinteistön haltijalta veloitetaan astiasta vuokra sekä tyhjennysmaksu. Mikäli kiinteistölle ei ole mahdollista järjestää jätteenkuljetusta esimerkiksi huonojen tieyhteyksien vuoksi, liitetään kiinteistö sekajätepistepalveluun, jonka käytöstä veloitetaan kuukausimaksu.