Kierrätysexpertit Munkkaalla, lapsia juoksee vanhan jätetäytön päällä.

Kierrätysexpertit

Kierrätysexpertit on vauhdikas jäte- ja kierrätysaiheinen kilpailu Itä- ja Länsi-Uudenmaan 4.-luokkalaisille. Kilpailu järjestetään vuosittain.
Kierrätysexpertit -kisaan kuuluu alkukilpailun oppitunti ja mobiilipeli sekä keväällä järjestettävä loppukilpailu. Loppukilpailut järjestetään jätekeskuksissa toiminnallisena kilpailuna, jossa nopeus ratkaisee. 

Kierrätysexpertit 2023

Kierrätysexperttien alkukilpailu on käynnissä 3.10.2022–31.3.2022, ja loppukilpailut järjestetään toukokuun 2023 ensimmäisellä viikolla. Alkukilpailun oppitunnille sekä mobiilipelille tulee varata aikaa yhteensä noin 1,5 h. Kilpailuun voi valmistautua tutustumalla ympäristökasvatukseen suunniteltuun Opetuskansioon Otto ja Ronja kierrättävät.

Oppitunti voidaan järjestää kouluvierailuna, etäyhteyksillä tai videoversiona, tilanteen mukaan. Oppitunnin jälkeen oppilaat pääsevät testaamaan taitojaan Rosk’n Rollin mobiilipelissä 2–3 hengen joukkueissa. Jokainen joukkue tarvitsee käyttöönsä yhden kännykän, tabletin tai tietokoneen, jossa on internetyhteys. Alueen viisi parhaiten pärjännyttä joukkuetta pääsee kisaamaan loppukilpailuun. 

Kilpailun pääpalkintona on 500 euroa luokan kassaan! 

Oppilaita Munkkaan vanhan jätetäytön päällä, Kierrätysexpertit-kisan yhteydessä.
Kierrätysexpertit-kisa täydessä käynnissä Munkkaan vanhan jätetäytön huipulla.

Kierrätysexpertit 2022

Viime lukuvuoden alkukilpailu käytiin 1.10.2021-31.3.2022. Finaalit järjestettiin 3.5. Lohjan Munkkaan jätekeskuksessa ja 5.5. Porvoon Domargårdin jätekeskuksessa.

Länsi-Uudenmaan finaalin voitti Pusulan koulun joukkue, muut finalistit olivat Kyrkfjärdens skola, Västankvarns skola, Kirkonkylän koulu ja Sjundeå svenska skola.
Itä-Uudenmaan finaalin voitti Valkon koulun joukkue, joka kisasi yhdessä Hinthaaran koulun, Kvarnbackens skolan, Strömborgska skolan, ja Pornaisten yhtenäiskoulun kanssa.

Täältä voit lukea enemmän vuoden 2022 kilpailusta.