Lapsi pitää sekajätettä käsissään.

Sekajäteratkaisu tilanteen mukaan

Kiinteistöillä on jätehuoltomääräysten mukaan oltava sekajätteelle kiinteistökohtainen jäteastia tai yhteisastia. Sekajäte, joka syntyy kiinteistöllä ja jää jäljelle hyötyjätteiden lajittelun jälkeen, on laitettava siihen.

Sekajätekeräykseen voi liittyä tavallisella sekajäteastialla tai liittymällä monilokeropalveluun – joko yksin tai kimpassa naapurin kanssa. Lisäksi tarjoamme sekajätepistepalvelun niille omakoti- ja mökkikiinteistöille, joilta jätteenkuljetus on hankalaa esimerkiksi huonojen tieyhteyksien vuoksi. Tavallisin ratkaisu jätehuollon järjestämiseksi on omalla pihalla oleva sekajäteastia, jonka tyhjentäminen tilataan meiltä.

Sekajäteastia

Omakotitaloissa on yleisimmin käytössä 240 litran pyörällinen ja kannellinen sekajäteastia. Vaihtoehdot ovat 140, 240, 360 tai 660 litran astiat. Jäteastian voi vuokrata kätevästi ja edullisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Tällöin piharoskis on varmasti tarkoitukseen sopiva ja esimerkiksi astian rikkoutuessa me hoidamme ehjän tilalle.

Kerros- ja rivitaloissa käytetään yleisimmin joko siirrettävää, pyörällistä 660 litran sekajäteastiaa tai syväkeräyssäiliöitä ja etulastauskontteja. Käsin siirrettävän jäteastian voi vuokrata kätevästi asiakaspalvelustamme.

Kiinteistön jokaisessa jäteastiassa on tuotava esille siihen kerättävä jätelaji. Se onnistuu kätevästi jätelajia osoittavalla tarralla, jonka voi tilata maksutta asiakaspalvelustamme sähköpostiosoitteesta asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Nainen ja mies monilokeroastialla. Jäteastia omakotitalon pihassa.
Asiakas monilokeroastialla. Monilokeroastioita.
Sekajätepisteen astioita.
Erialisia jäteastioita rivissä.

Sekajäteastian tyhjennys ja ylimääräiset jätteet

Sekajäteastia täytyy jätehuoltomääräysten mukaan tyhjentää vähintään kerran kahdessa viikossa

  • Tyhjennysväli voi kuitenkin olla neljä viikkoa, mikäli kiinteistön biojäte kerätään erikseen tai kompostoidaan lämpöeristetyssä, haittaeläimiltä suojatussa kompostorissa ja kompostoinnista on tehty jätehuoltoviranomaiselle asianmukainen ilmoitus.
  • Jätelautakunnalta voi hakea vielä pidempää (kuusi tai jopa kahdeksan viikkoa) tyhjennysväliä sekajäteastialle, jos biojätteen keräyksen/kompostoinnin lisäksi myös muovi- ja lasipakkaukset, metalli, kartonki, paperi ja vaarallinen jäte lajitellaan.

Ilmoita kompostoinnista ja/tai hae tyhjennysvälin pidentämistä:

Saamme tiedot päätöksistä suoraan jätelautakunnalta ja toimimme automaattisesti niiden mukaan.

Sekajäteastian viereen voi poikkeustapauksessa jättää muutamia ylimääräisiä jätesäkkejä. Niistä veloitetaan jätemaksutaksan mukaisesti. Huonekaluja ja muita isokokoisia jätteitä sekajäteauton kyytiin ei voida ottaa. Ne tulee tuoda itse jäteasemille. Jos sinulla on tarvetta ylimääräiselle jäteastian tyhjennykselle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Sekajätteisiin ei saa laittaa sinne kuulumattomia jätteitä, kuten vaarallista jätettä tai muuta soveltumatonta jätettä.

Vapaa-ajan asunnot

Vapaa-ajan asunnon jäteastia on tyhjennettävä niinä kuukausina, joina vapaa-ajanasunto on käytössä. Vapaa-ajan asunnon on kuuluttava jätehuoltoon vähintään neljä kuukautta 1.4. ja 31.10. välisenä aikana.

Maksut ja hinnat

Alta löydät omakoti- ja pientaloja sekä taloyhtiöitä koskevat sekajäteastioiden tyhjennyshinnat kunnittain. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Tyhjennysmaksujen lisäksi veloitetaan jätehuollon perusmaksu, joka perustuu asuinhuoneistojen lukumäärään.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, kun haluat liittyä jätehuoltoon tai tehdä muutoksia palveluun

  • soita 020 637 7000
    arkisin 8.30–15.30 (pvm/mpm) tai
  • lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai
  • siirry sähköiseen asiointipalveluumme: web.rosknroll.fi
Täysi sekajäteastia.

Sekaisin sekajätteestä? Jäteoppaastamme löydät mm. lajittelu- ja hyödyntämistietoa eri jätelajeista.