Servicerådgivaren Carolas tips inför besöket på avfallsstationen

30.5.2022 Aktuellt
Carola Kaleva
Servicerådgivare Carola Kaleva

1. Sortera hemma.   

Packar du lasten ordentligt hemma så kommer du lättare undan på avfallsstationen. Det lönar sig att lasta avfall som hör hemma på olika flak och högar så, att det inte ligger huller om buller i bilen eller i släpkärran. Då ser servicerådgivaren på avfallsstationen snabbt vad du har med dig och du kan enkelt lossa avfallet på rätt ställe. Du placerar väl alltid farligt avfall separat, också den där halvfulla burken med hårspray.  

2. För mera åt gången. 

Det lönar sig att komma med en större last blandavfall och annat avgiftsbelagt avfall åt gången, i stället för lite i taget. På avfallsstationen prissätts avgiftsbelagt avfall enligt volym (undantaget är däck med fälgar). Bäst valuta för pengarna får du med fulla kubik. Och glöm inte heller att du kan föra en stor del av avfallet till oss avgiftsfritt. 

3. Fråga råd.

Var modig och kom och fråga råd av oss som jobbar på avfallsstationen! Nu för tiden samlas allt fler olika avfallsslag in på avfallsstationerna. Vi förväntar oss inte att alla kan veta var varje avfall hör hemma. Vi finns på plats för kundernas skull och vi hjälper gärna.