Självbetjäning utökar besökstiden på avfallsstationerna i Askola och Högfors

5.2.2024 Aktuellt
Askolan jäteasema kesällä

Från och med början av april är det möjligt att besöka Askola och Högfors avfallsstationer som självbetjäning även när personalen inte är på plats. Du kan föra allt det avfall som även i övrigt tas emot på avfallsstationen som självbetjäning.

”Vi avstår inte från personalen eller från den personliga servicen på avfallsstationerna. Betjäning får man också i fortsättningen”, lovar produktionschef Sanna Lehtonen.

”Vi har fått många önskemål om utökade öppettider på avfallsstationerna. Tack vare självbetjäningen utökas besökstiderna på avfallsstationerna i Askola och Högfors betydligt, och man kan besöka avfallsstationen med ökad flexibilitet då det passar en själv bäst”, säger hon.

Självbetjäningen är öppen endast under sommarsäsongen det vill säga från början av april till slutet av oktober. Man kan besöka avfallsstationen som självbetjäning från måndag till söndag, men inte på allmänna helgdagar.

”Det lönar sig med andra ord inte att åka till avfallsstationen ännu annandag påsk den 1.4”, preciserar Lehtonen.

Fyll i uppgifter om avfallet och betala på nätet

Självbetjäning på avfallsstationerna i Askola, Ekenäs, Ingå, Högfors och Lovisa

1.4–31.10 mån-sön kl. 8–20
(ej allmänna helgdagar)

 • Askola avfallsstation,
  Hiidenkirnujentie 162
 • Ekenäs avfallsstation,
  Mästarvägen 10 
 • Högfors avfallsstation,
  Puhdistamontie
 • Ingå avfallsstation,
  Ingå Kustvägen 1393 
 • Lovisa avfallsstation, Entreprenörsvägen 4 

Betalningen sker via Paytrail-tjänsten. Som betalningssätt fungerar bank- och kreditkort, nätbank samt MobilePay. 

Tjänsten fungerar som så att kunden via webbläsaren går in på webbtjänsten på adressen rosknroll.materialport.com. Där fyller han eller hon i nödvändiga uppgifter och betalar i förskott ifall det finns avgiftsbelagt avfall i lasten. Via webbtjänsten får kunden en länk som öppnar porten eller dörren till containern för farligt avfall. Därefter är det fritt fram att besöka avfallsstationen på egen hand.

Självbetjäningen på avfallsstationerna är avsedd för små lass från hushåll och företag, det vill säga för kunder som besöker avfallsstationen med personbil, med eller utan släpkärra.

Självbetjäningen har redan varit i bruk på avfallsstationerna i Ekenäs, Ingå och Lovisa. Med Askola och Högfors inberäknade fungerar självbetjäningen i år på fem av Rosk’n Rolls avfallsstationer. Nästa år planeras självbetjäning på avfallsstationerna i Borgnäs och Hangö.