Itsepalvelu laajentaa asiointiaikoja Askolan ja Karkkilan jäteasemilla

5.2.2024 Ajankohtaista
Askolan jäteasema kesällä

Askolan ja Karkkilan jäteasemille tulee huhtikuusta alkaen mahdollisuus asioida itsepalveluna silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Jäteasemalle voi tuoda itsepalveluna kaikkia niitä jätteitä, joita siellä muutenkin vastaanotetaan.  

”Emme ole luopumassa henkilöstöstä emmekä henkilökohtaisesta palvelusta jäteasemilla. Palvelua saa tästedeskin”, lupaa tuotantojohtaja Sanna Lehtonen

”Jäteasemien aukiolojen laajentamista on kuitenkin toivottu meiltä paljon. Itsepalvelun ansiosta niin Askolan kuin Karkkilan jäteasemien asiointiajat laajenevat huomattavasti ja jäteasemalle voi tulla joustavammin silloin, kun se parhaiten itselle sopii”, hän kertoo. 

Itsepalvelu on käytössä aina kesäkaudella eli huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Itsepalveluna voi asioida maanantaista sunnuntaihin, mutta ei juhlapyhinä. ”Toisin sanoen vielä toisena pääsiäispäivänä 1.4. jäteasemalle ei kannata suunnata”, täsmentää Lehtonen.  

Jätteet ilmoitetaan ja maksetaan verkossa

Itsepalvelu Askolan, Inkoon, Karkkilan, Loviisan ja Tammisaaren jäteasemilla  

1.4.–31.10. ma–su klo 8–20
(ei juhlapyhinä

 • Askolan jäteasema,
  Hiidenkirnujentie 162
 • Inkoon jäteasema,
  Inkoon Rannikkotie 1393 
 • Karkkilan jäteasema,
  Puhdistamontie
 • Loviisan jäteasema,
  Urakoitsijantie 4 
 • Tammisaaren jäteasema,
  Mestarintie 10 

Maksaminen tapahtuu Paytrail-palvelussa. Maksutapoina pankki- ja luottokortit, verkkopankki sekä Mobile Pay. 

Palvelu toimii siten, että asiakas menee selaimen kautta verkkosovellukseen osoitteeseen rosknroll.materialport.com. Siellä hän täyttää tarvittavat tiedot ja jos on tuomassa maksullisia jätteitä, maksaa ne etukäteen. Asiakas saa verkkopalvelusta linkin, jolla portin ja vaarallisen jätteen kontin oven saa avattua. Sen jälkeen hän voi asioida asemalla itsekseen. 

Itsepalveluasiointi jäteasemilla on tarkoitettu sekä kotitalouksien että yritysten pienkuormille eli henkilöautolla tai siihen liitetyllä peräkärryllä asioiville.  

Aiemmin itsepalvelu on ollut käytössä Inkoon, Loviisan ja Tammisaaren jäteasemilla. Askolan ja Karkkilan myötä se on tänä vuonna käytössä jo viidellä Rosk’n Rollin jäteasemalla. Ensi vuonna itsepalvelu on suunnitteilla Pornaisten ja Hangon jäteasemille.