Otto-båten samlar in avfall från skärgården i östra Nyland 

29.6.2022 Meddelande

Insamlingsbåten Otto startar sommarens bekanta skärgårdsturné i Sibbo måndagen den 4.7. Rosk’n Rolls insamling fortsätter från och med fredag 8.7 och löper genom Borgå skärgård fram tills att turnén avslutas i Lovisa skärgård torsdag 21.7. Båten samlar avgiftsfritt in farligt avfall, metallskrot, elapparater och impregnerat trä av invånarna och sommarborna i skärgården i östra Nyland. Till Otto-båtinsamlingen kan man också föra blandavfall mot en avgift på 5 euro per säck (betalning med bank- eller kreditkort). 

Information om tidtabellerna och alla 18 hållplatser med bryggornas koordinater finns på webbplatsen www.rosknroll.fi. På samma adress samt i Rosk’n Rolls väggkalender och i Roskis-tidningen finns information och mängdbegränsningar för avfallsslagen som tas emot i insamlingen. Det lönar sig att bekanta sig med instruktionerna på förhand. Tilläggsinformation och mer anvisningar fås också via Rosk’n Rolls kundtjänst 020 637 7000 vardagar kl. 8.30–15.30. 

Vid hård vind flyttas insamlingen en vecka framåt. Inget avfall får lämnas på bryggorna på förhand. 

Farligt avfall, metallskrot och elapparater kan man även föra avgiftsfritt till Rosk’n Rolls avfallsstationer då de har öppet. Avfallsstationerna i Borgå, Sibbo och Lovisa betjänar även sommarlördagar. I juli turnerar även Otto och Romulus-insamlingsbilarna i västra Nyland.