Otto-lautta kerää jätteet Itä-Uudenmaan saaristosta 

29.6.2022 Tiedote

Jätteiden keräyslautta Otto aloittaa tutun kesäisen Itä-Uudenmaan saaristokierroksensa Sipoosta maanantaina 4.7. Rosk’n Rollin keräys etenee Porvoon saariston kautta päättyen Loviisan saaristoon torstaina 21.7. Lautta kerää saariston asukkailta ja kesäasukkailta maksutta vaarallista jätettä, metalliromua, sähkölaitteita ja painekyllästettyä puuta. Lisäksi Otto ottaa vastaan sekajätettä hintaan 5 euroa/jätesäkki (maksu pankki- tai luottokortilla). 
 
Jätelauttakierroksen tarkat aikataulut ja 18 pysähdyspaikkaa koordinaatteineen löytyvät osoitteesta www.rosknroll.fi. Samasta osoitteesta sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy paljon lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä ja niiden määrärajoituksista. Ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta, p. 020 637 7000, arkisin klo 8.30–15.30. 

Kovan tuulen sattuessa keräys siirtyy viikolla eteenpäin. Mitään jätettä ei saa jättää etukäteen laitureille.  

Vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta myös Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Porvoon, Sipoon ja Loviisan jäteasemat palvelevat myös kesälauantaisin. Heinäkuussa Länsi-Uudellamaalla kiertää myös Otto ja Romulus -keräysautot.