Avfallshanteringens tidtabeller under påsken

4.4.2023 Meddelande

Påsken kan rucka på sopkärlens tömningsdagar. De allmänna helgdagarna påverkar även avfallsstationernas öppettider.

Påskhelgen inverkar på avfallsstationernas öppettider.

Påskfirandet påverkar sopkärlens tömningar. Under vecka 14 kan sopkärlen tömmas en dag tidigare än normalt, och under veckan efter påsk (från och med den 11.4) töms kärlen en dag senare än normalt.

Om du i fortsättningen vill få besked i förväg om avvikande tömningstidtabeller, till exempel på grund av väglag eller helgdagar, så kan du beställa en sms-avisering från Rosk’n Roll. Beställ textmeddelandet genom att fylla i blanketten på vår webbplats rosknroll.fi/sv/tillaggstjanster eller genom att skicka e-post till asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Påsken inverkar även på avfallsstationernas öppettider. På skärtorsdagen den 6.4 och lördagen den 8.4 betjänas kunderna på avfallsstationerna inom ramen för normala öppettider. Alla Rosk’n Rolls avfallsstationer är däremot stängda på långfredagen den 7.4 och på påskdagen den 9.4. samt annandag påsk den 10.4. Självbetjäningen på Ekenäs, Ingå och Lovisa avfallsstation är inte heller i bruk under de allmänna helgdagarna.

Du kan kontrollera din egen avfallsstations öppettider på vår webbplats rosknroll.fi.

Påskhelgen är lång och det kan uppstå annat slags avfall än på vardagar. Du kan enkelt kontrollera sorteringsanvisningarna för olika slags avfall i avfallsguiden på vår webbplats.