Rosk’n Rolls kalender ger tips för den dagliga avfallshanteringen  

27.11.2023 Meddelande

Rosk’n Roll ger ut avfallshanteringens väggkalender som är full av nyttig information om återvinning av avfall samt om avfallshanteringstjänsterna. Kalendern för år 2024 delas ut per post den här veckan (v 48).

Precis som vanligt innehåller kalendern tidtabellerna för de ambulerande insamlingarna där det samlas in farligt avfall och metallskrot.

På kalenderns bakre pärm går det behändigt att kontrollera avfallsstationernas öppettider och öppettiderna för självbetjäningen, som är öppen sommartid. Hemmets sorteringsguide är en praktisk hjälpreda i vardagen och kommer med gott om sorteringstips. Guiden kan plockas ut ur kalendern.

I år kretsar kalenderinnehållet i ännu högre grad än tidigare kring insamling av bioavfall och hantering av bioavfall hemma. Sorteringsskyldigheten för bioavfall har utvidgats i västra Nyland och kommer att utvidgas i högre grad också i östra Nyland.

”Precis som vanligt bjuder kalendern även på olika slags råd som vi hoppas att ska hjälpa till att göra våra kunders dagliga avfallshantering ännu smidigare”, säger Petra Lind, kommunikationskoordinator på Rosk’n Roll.

De månatliga bilderna i väggkalendern är naturbilder som våra kunder skickat in. Där snö och frost pryder vintermånadernas uppslag så får klippor och prästkragar oss att komma i sommarstämning.

Bildtävlingen för väggkalendern år 2025 är redan i gång. Naturen och naturens mångfald fungerar som kalenderns tema

”Skicka oss gärna bilder från olika årstider”, säger Lind.

Mera information om kalenderbildstävlingen finns på Rosk’n Rolls webbplats rosknroll.fi/sv/kalenderbild.

Väggkalendern delas ut som offentligt meddelande till alla hushåll i Väst- och Östnyland. Om kalendern inte kommer på posten kan den beställas avgiftsfritt på adressen neuvonta@rosknroll.fi.