Sopbilsachaufför tömmer husbolagssopkärl.

Påsken påverkar sophämtningen och avfallsstationernas öppettider 

7.4.2022 Meddelande

Påsken kan rucka på sopkärlens tömningsdagar och söckenhelgerna inverkar också på avfallsstationernas öppettider 

Påskfirandet påverkar sopkärlens tömningar. Under vecka 15 kan sopkärlen tömmas en dag tidigare än normalt, och veckan efter påsk (v. 16) töms kärlen på den vanliga tömningsdagen eller på direkt följande insamlingsdag. 

Med tanke på kommande helger och söckenhelger kan man beställa ett textmeddelande från Rosk’n Roll om avvikelser i sophämtningen. Genom att meddela sitt mobiltelefonnummer till bolagets kundtjänst eller på web.rosknroll.fi/ får man i avvikande lägen ett textmeddelande med exaktare information om sopkärlets tömningstidpunkt. 

Påsken inverkar även på avfallsstationernas öppettider. På skärtorsdag 14.4 och på lördag 16.4 får kunderna betjäning på avfallsstationerna inom ramen för normala öppettider. Alla Rosk’n Rolls avfallsstationer är däremot stängda på långfredag 15.4 samt på annandag påsk den 18.4. Du kan kontrollera din egen avfallsstations öppettider på vår webbplats rosknroll.fi/avfallsstationer

”Glad påsk!” 

Under den långa påskhelgen kan det uppstå annat slags avfall än på vardagar. Undvik matsvinn genom att planera påskmiddagen omsorgsfullt enligt hur många som äter. Påskäggen är igen enkla att sortera: omslaget i aluminium hör hemma i metallinsamlingen och överraskningsdosan i plast sorteras i insamlingen för plastförpackningar. Chokladen åker in i gapet. 

Ifall det dyker upp små påskhäxor bakom din dörr och du föräras en fjäderprydd videkvist, kom ihåg att ta till vara fjädrar och övriga dekorationer till nästa år. Pynt i dåligt skick läggs i blandavfallet, ståltråd i metallinsamlingen. 

Kolla in flera påsktida sorteringstips på Rosk’n Rolls Youtube-kanal.