Sommarjobbare på Domargård avfallscentral.

På Rosk’n Roll finns det sommarjobb såväl för nybörjare som för längre hunna

24.1.2022 Meddelande

Rosk’n Roll rekryterar igen ett stort antal sommarjobbare. Till avfallsbolagets olika verksamhetsställen i östra och i västra Nyland söks nästan 30 sommarjobbare sammanlagt. Ansökningstiden är den 24.1.–20.2.2022.

Det finns lediga jobb av olika slag för varierande uppgifter. Bland annat erbjuds flera, några månader långa sommarjobbs- eller praktikantplatser, lämpliga för studerande inom miljöbranschen. För städarbeten utomhus och trädgårdsarbete på avfallsstationerna söks sommarjobbare för perioder på tre veckor. Minimiåldern här är 15 år.

”Till sommarsäsongen anställer vi personer med väldigt olika bakgrund för att vikariera den ordinarie personalen. Inom avfallshanteringen är sommaren en livlig tid och servicen måste fungera smidigt trots att det är semestertider. Det lönar sig alltså att bekanta sig med utbudet oberoende av ålder och bakgrund!” uppmuntrar HR- och kontorschef Tuija Tamminen.

Proffs på tre somrar

Laura Varis och Elli Lindholm har redan tre års erfarenhet av sommarjobb på Rosk’n Roll. Bägge kom för första gången till Domargård år 2019, då som utearbetare för en tre veckors period. De var då 15 år gamla. Följande år återvände båda två och såg i tre veckor till att det var snyggt och prydligt på avfallsstationen.

Förra sommaren jobbade det flitigt på Domargård i ett par månader och fick arbeta mera på fältet samt betjäna kunder i kassan.

”Det är väldigt trevligt att få jobba utomhus och hjälpa kunderna – det blir man glad av”, räknar Laura upp jobbets fördelar.

Även Elli gillar att arbeta utomhus och hon uppskattar även kundservicejobbet och det att man rent konkret ser resultatet av sitt arbete.

”Jag har alltid varit intresserad av hållbar utvecklig, och även om det här bara är en liten del av helheten så känns det viktigt”, fortsätter hon.

”Det allra bästa var det omväxlande arbetet. Och alla anställda har varit trevliga, jag har trivts väldigt bra. Jag tänker söka mig till Rosk’n Roll ännu i sommar”, ler Laura.

 Ellis fortsatta planer är ännu öppna till dess att studieorten klarnar.

”Jag ansöker om studieplats inom juridiken och vill även läsa till miljövårdsingenjör”, avslöjar hon.

  

Samtliga sommarjobb finns på Rosk’n Rolls webbplats på adressen rosknroll.fi/arbetsplatser. Arbetsansökningarna görs via vårt elektroniska rekryteringssystem som finns på samma adress.