Rosk'n Rolls personal fotograferad på avfallsstationen.

Längre öppettider på avfallsstationerna

29.12.2021 Meddelande

En del av Rosk’n Rolls avfallsstationer får förlängda öppettider år 2022.

Direkt efter nyår ändras öppettiderna på avfallsstationerna i Vichtis, Högfors och Pusula. Vichtis avfallsstation är öppen på en ny dag, när avfallsstationen från och med januari har året-runt-öppet även på måndagar. Avfallsstationerna i Högfors och i Pusula har öppet flera timmar än tidigare: Från årets början betjänar Högfors avfallsstation måndagar och onsdagar kl. 11­18 samt lördagar kl. 09­12, Pusula avfallsstation betjänar för sin del tisdagar och torsdagar kl. 14­18 samt lördagar kl. 14­17.

Till sommarsäsongen, det vill säga från april till oktober, håller Borgnäs avfallsstation öppet på en helt ny dag och betjänar, förutom på onsdagar, även på fredagar. Även Karislojo avfallsstation håller öppet två onsdagstimmar längre under sommarsäsongen.

”Vi håller kontinuerlig koll på besöksmängderna på avfallstationerna, och förlänger öppettiderna på de avfallsstationer där antalet kunder vuxit i förhållande till hur många timmar vi har öppet”, säger produktionsdirektör Sanna Lehtonen.

”Inom den närmaste framtiden automatiseras en del av avfallsstationerna, vilket öppnar upp för självbetjäning. Tack vare det utökas tiderna för när man kan uträtta sina ärenden på avfallsstationen rejält. Vi har ändå inte för avsikt att slopa betjäningen på någon av avfallsstationerna, utan självbetjäningen kommer med mera flexibilitet i och med att man kan besöka avfallsstationen också utanför betjäningstiderna”, förtydligar Lehtonen planerna.