Vaarallisten jätteiden ja metalliromun keräykset käynnistyvät

25.6.2019 Tiedote

Rosk’n Rollin Otto ja Romulus-keräykset lähtevät kesäkierroksilleen heinäkuun alusta.

Otto ja Romulus -autot keräävät metalliromua sekä vaarallista jätettä kesällä Länsi-Uudellamaalla. Kierros alkaa Hangosta 1.7. ja päättyy Vihtiin 17.7. Matkalla on lähes 40 pysäkkiä. Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Yksi asiakas voi kerrallaan tuoda korkeintaan 200 litraa, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä), metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Mitään jätettä ei saa jättää pysähdyspaikoille etukäteen.

Kiertävät keräykset toteutetaan perusmaksulla ja ne on tarkoitettu vain kotitalouksien jätteille. Kotitalouksien metalliromua ja vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille. Vaarallista jätettä kerätään myös vaarallisen jätteen vastaanottokaapeissa, joita löytyy joiltain huoltamoilta. Yritysjätteitä otetaan vastaan jäteasemilla.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut löytyvät Rosk’n Rollin asiakaslehdestä, seinäkalenterista ja verkkosivuilta. HUOM! Seinäkalenteriin oli eksynyt painovirhe: Autojen oikea pysähdysaika 16.7. Lohjansaaren Paavolan seurojentalolla on klo 18.15–18.30.

Tarvittaessa lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta, p. 020 637 7000, arkisin klo 8.30–15.30.