Oppilaat kilpailevat Munkkaan jäteasemalla.

Rosk’n Roll etsintäkuuluttaa uusia Kierrätysexperttejä  

3.10.2023 Tiedote

Kierrätysexpertit on Rosk’n Rollin lapsille suunnattu jäte- ja kierrätysaiheinen kilpailu. Tänä vuonna seitsemättä kertaa järjestettävä kilpailu on avoin kaikille Itä- ja Länsi-Uudenmaan neljäsluokkalaisten oppilaille.   

Kisan tavoitteena on lisätä oppilaiden ympäristötietoisuutta ja haastaa oppilaat mm. miettimään omia valintojaan ja kulutustottumuksiaan. Lajittelu, kierrätys ja jätteen synnyn minimointi ovat teemoja, joita nuoret Kierrätysexpertit saavat pohtia ja puntaroida.   

Rosk'n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen ja nuoria Kierrätysexpertteja.
Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen mittaili oppilaiden lajittelutaitoja Lohjan jätekeskuksessa, viime vuoden Kierrätysexpertit-kisan yhteydessä.

”Kilpailumuoto on hauska tapa tehdä nämä tärkeät ja ajankohtaiset aiheet nuorille tutummiksi. Kilpailuun on helppo osallistua ja kilpailuaika on pitkä, jotta osallistuminen onnistuu mahdollisimman monelta luokalta”, kertoo Rosk’n Rollin ympäristökouluttaja Johanna Lindholm.  

Kilpailun ensimmäinen vaihe koostuu Rosk’n Rollin Kierrätyskoutsin tarjoamasta oppitunnista, jonka päätteeksi oppilaat pääsevät testaamaan lajittelutaitojaan ja jätetietouttaan mobiilipelissä. Etukäteen koululaiset ovat voineet valmistautua kilpailuun tutustumalla Rosk’n Rollin opetuskansioon Otto ja Ronja kierrättävät.  

”Ympäristökasvatus on aiheena aina ajankohtainen ja kovin tärkeä. Opetuskansion hahmojen kautta lajittelun, kierrätyksen ja jätehuollon aiheisiin tutustuminen on mukavaa puuhaa”, Lindholm jatkaa.

Pääpalkintona rahaa luokan kassaan  

Alkukarsinnan etevimmät pienet kierrättäjät pääsevät kisaamaan Kierrätysexpertti-kisan voitosta ensi kevään finaaleissa. Vauhdikkaat loppukilpailut järjestetään jäteasemilla ja viidellä joukkueella Itä- sekä Länsi-Uudeltamaalta on mahdollisuus nousta kisan ykköseksi.

”Finaaliin päässeet oppilaat saavat viettää jännittävän aamupäivän jäteasemalla. Ja kisaan kannatta panostaa, sillä Kierrätysexpertti-kisan voittajajoukkueet saavat palkinnoksi 500 euroa luokan kassaan”, vinkkaa Lindholm.  

”Aiempien vuosien palautteen pohjalta tiedämme, että kisa on suosittu sekä oppilaiden että opettajien kesken. Toivomme totta kai, että mahdollisimman moni alueemme nelosluokan opettaja ilmoittaisi luokkansa mukaan kilpailuun myös tänä vuonna”, Johanna Lindholm sanoo.   

Kierrätysexperttien alkukilpailu käynnistyi 1.10.2023, ja oman luokkansa voi ilmoittaa mukaan kisaan täyttämällä lomake Rosk’n Rollin nettisivuilla www.rosknroll.fi/kierratysexpertit. Alkukilpailuun voi osallistua 31.3.2024 asti.

Nelosluokkalaisten kisa Domargårdin jätekeskuksessa.
Meno oli vauhdikasta, kun viime vuoden Kierrätysexpertit-finaalia ratkottiin Porvoon jätekeskuksessa.