Pakkaskeli ja sairaustapaukset viivästyttävät jätteenkuljetuksia

5.1.2024 Ajankohtaista

Pakkaskelin aiheuttamat kalusto-ongelmat ja sairaustapaukset viivästyttävät jätteen kuljetuksia Uudellamaalla. Viivettä on etenkin monilokeroastioiden tyhjennyksissä. Myös biojätekuljetukset ovat aikataulusta hieman jäljessä.  

Tyhjennyksiä tehdään myös sunnuntaina, mutta siitä huolimatta monilokeroastioiden tyhjennyksistä osa voi siirtyä ensi viikolle. Uudenvuoden päivän vuoksi tyhjennysaikataulusta ollaan jo valmiiksi päivä myöhässä normaalista. Sekajätekeräykset sujuvat hyvin. Ensi viikolla osaa reiteistä ajetaan tuplakalustolla.

Kipakka pakkanen aiheuttaa jäteautoille muun muassa käynnistyshäiriöitä, mekaniikan jäätymistä sekä nostolaitteiden hydrauliikkaongelmia. Myös liukkaus sekä puutteellinen auraus vaikeuttavat edelleen pääsyä osaan kohteista.   Jäteautoja voidaan joutua myös tyhjentämään useammin, sillä jäätynyt jäte ei pakkaudu samalla tavoin kuin sula.

Jäteastiat voivat jäätyä maahan tai roskat jäätyä astiaan. Etenkin biojätteen kanssa kannattaa nyt olla tarkkana, sillä kosteat biojätteet jäätyvät herkästi kiinni.  Kovilla pakkasilla biojäte kannattaa pakata normaalia huolellisemmin. Nesteet kannattaa valuttaa huolella pois ja mielellään jäähdyttää biojäte ennen astiaan laittamista.

Viiveistä tiedotetaan tekstiviestitse niille asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet puhelinnumeronsa tiedotusta varten. Voit tilata Rosk’n Rollilta tekstiviestin poikkeavista tyhjennysaikatauluista täyttämällä lomakkeen osoitteessa rosknroll.fi/lisapalvelut tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Pahoittelemme viiveestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!