Otto-lautan 10-vuotisjuhlakierros (Itä-Uusimaa)

27.6.2017 Tiedote

Vaarallinen jäte ja metalliromu turvallisesti talteen saaristosta

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun keräyslautta Otto aloittaa 10-vuotisjuhlakierroksensa Sipoosta maanantaina 3.7. Lautta pysähtyy heinäkuussa 18 laiturille Itä-Uudenmaan saaristossa ja kerää asukkaiden sekä kesäasukkaiden jätteitä. Otto-lauttakeräykseen vastaanotetaan vaarallisen jätteen ja metalliromun lisäksi sähkölaitteita, painekyllästettyä puuta sekä maksua vastaan sekajätettä. Painekyllästettyä puuta saa tuoda enintään 1m3 verran. Mitään jätettä ei saa jättää etukäteen laitureille. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu muistuttaa myös, että irralliset sekajätteet ja rakennusjätteet kannattaa pakata säkkeihin ja niistä veloitetaan 5 euroa säkiltä.

Vaarallista jätettä ovat esimerkiksi jäteöljy, maalit, liimat, lakat, liuottimet, torjunta-aineet, akut ja energiansäästölamput. Metalliromua ovat esimerkiksi pellin palat, kuivat ja tyhjät maalipurkit, puulämmitteiset kiukaat, sekä muu isokokoinen metalliromu.

Vaarallista jätettä, metalliromua, sähkölaitteita ja alle 1m3 erät painekyllästettyä puuta vastaanotetaan maksutta myös Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun jäteasemilla niiden aukioloaikoina.

Otto- lauttakierroksen aikataulut ja pysähdyspaikat löytyvät Roskis-lehdestä, Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi, myös laitureiden koordinaatit löytyvät verkkosivuilta. Lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000.

Lautturina toimii Frank Jonasson, joka on kiertänyt 10 vuoden ajan keräämässä jätteitä
Itä-Uudenmaan saaristosta.