Munkkaan jätekeskusalueen kehitystyö tuntuu parempina jäteasemapalveluina

14.3.2018 Tiedote

Munkkaan jätekeskuksen jäteasemapalvelujen käyttö on muuttunut, ja muutoksia on luvassa myös myöhemmin tänä vuonna. Jäteasema-asioinnin muutokset johtuvat palvelun kehitystyöstä, mutta myös Munkkaan jätekeskusalueen kehittämisestä.

Jo vuoden ajan henkilö- tai pakettiautolla jätettä tuovat ovat asioineet Munkkaan jäteasemalla vaa’alla pysähtymättä. Pientuoja-asiakas ajaakin nykyisin suoraan vaarallisen jätteen varaston yhteydessä päivystävän jäteasemanhoitajan luokse.

Jäteasemalla on yhä enemmän maksutta vastaanotettavia jätteitä ja jäteasemapalveluun kuuluu henkilökunnan tekemä kuormantarkastus. Näin jäteasemanhoitaja varmistaa asiakkaan tuomien jätemateriaalien määrän sekä sen, ettei asiakas maksa turhaan jätteistään. Myöhemmin tänä vuonna vastaanotto siirretään uuteen tilaan, josta on näkyvyys koko vastaanottoalueelle. Jäteasemanhoitajilla on liikkuva maksupääte ja näin he ovat yhä vapaampia liikkumaan kentällä asiakkaita neuvomassa.

Munkkaan jäteaseman vastaanottokenttää on laajennettu ja lähes kaikki pientuojien jätteet vastaanotetaan samalla kentällä. Uudelle kentälle on siirretty mm. risujen ja oksien, kantojen ja juurakoiden, käsitellyn ja käsittelemättömän puun, kyllästetyn puun, vanteellisten ja vanteettomien renkaiden, kaakeleiden sekä tiili- ja betonijätteen vastaanotto. Talviolojen väistyttyä myös haravointijäte ja maa-ainekset ohjataan uudelle kentälle. Myöhemmin tänä vuonna Munkkaalla aloitetaan myös kipsilevyjen erilliskeräys. Sen myötä lajittelulavojen järjestys saattaa vielä muuttua. Asioinnin helpottamiseksi liikenteenohjausta, kaistamaalauksia ja kyltitystä parannetaan kesän aikana.

”Muutoksella on parannettu alueen liikenneturvallisuutta. Aluejärjestelyjä Munkkaan jätekeskuksessa on tehty, koska alueella toimiva Revanssi Oy sekä tulevaisuudessa mahdollisesti toimiva Gasum Oy tarvitsevat tilaa”, kertoo käyttöpäällikkö Sanna Lehtonen.

Gasum Oy on vuokrannut Munkkaan jätekeskusalueelta maata laitosrakentamista varten. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi helmikuussa Gasumin Lohjan biokaasulaitokselle 7,83 miljoona euroa Biotalous ja puhtaat ratkaisut -painopistealueen kärkihanketukea. Gasum ei vielä ole tehnyt investointipäätöstä laitosrakentamisesta.