Monilokeropalvelu laajenee Hankoon

3.9.2020 Tiedote

Muovipakkaukset, kartongit, lasipakkaukset ja metallit saa kätevästi kiertoon omalta pihalta jatkossa myös Hangossa, kun Rosk’n Rollin monilokeropalvelun keräysaluetta laajennetaan.

Rosk’n Rollin vapaaehtoisessa monilokeropalvelussa kerätään yhteen nelilokeroiseen jäteastiaan lajitellut hyötyjätteet, eli muovi- ja lasipakkaukset sekä kartongit ja metallit. Monilokeropalvelun etuna on kierrättämisen helppous ja vaivattomuus: jätteet eivät vie tilaa kaapeissa ja käynnit ekopisteellä jäävät pois, kun hyötyjäteastia löytyy kotipihasta. Monilokeroauto tyhjentää astian lokerot kunkin omaan kammioonsa. Kerätyt, lajitellut jätteet päätyvät teollisuudelle raaka-aineeksi.

”Monilokeropalvelussa erikseen kerättävät jätteet on valittu niin, että ne vastaavat asiakkaiden lajittelutarpeisiin ja niiden kerääminen on ympäristönäkökulmasta kannattavaa. Muovipakkausten keräys on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti ja ansainnut ehdottomasti paikkansa myös monilokeroastiassamme. Muovipakkauksia kertyy kotitalouksissa paljon ja vastaavasti sekajätteen määrä vähenee, kun muovit lajitellaan siitä erilleen”, kertoo Rosk’n Rollin palvelupäällikkö Tuija Klaus.

”Toisaalta välillä joku ihmettelee, miksi metallia ja lasia kerätään erikseen, vaikka niitä kertyy kotitalouksilta suhteessa melko pieniä määriä. Jätteen käsittelyn kannalta on kuitenkin tärkeää saada juuri nämä jätelajit pois sekajätteen joukosta. Lasia ja metallia kun ei voi hyödyntää energiana”, selventää Klaus.

Lisää monilokeroasiakkaita kaivataan

Rosk’n Roll aloitti monilokerokeräyskokeilut jo vuonna 2013. Vuosien aikana keräystä on kehitetty saadun kokemuksen sekä asiakaspalautteen perusteella. Keräysaluetta on laajennettu asteittain asiakkaiden kiinnostuksen mukaan sekä ympäristövaikutukset huomioiden. Hangon myötä monilokeropalvelu on jatkossa tarjolla kaikissa Rosk’n Rollin toimialueen 12 kunnassa.

”Hangon sijainti vähän muista erillään on jarruttanut levitystä, sillä emme halua, että keräyksestä aiheutuvat ympäristöhaitat ovat suuremmat kuin materiaalien kierrätyksestä saatavat ympäristöhyödyt. Nyt kiinnostuneita on Hangosta ilmoittautunut niin paljon, että monilokeropalvelu on tarkoitus käynnistää lokakuussa. Jotta keräys saadaan suunnitellulla aikataululla käyntiin, tarvitsemme mukaan vielä muutamia asiakkaita”, toteaa Klaus.

Monilokeropalvelu on vapaaehtoinen lisäpalvelu, joka on tarkoitettu ensisijaisesti omakotiasukkaille, mutta se soveltuu myös pieniin, enintään 10 asunnon taloyhtiöihin. Monilokeropalvelussa kotipihalle kuuluu kaksi jäteastiaa. Nelilokeroisen hyötyjäteastian rinnalle tarvitaan edelleen erillinen sekajäteastia. Monilokerokeräyksen levittämisen myöhemmässä vaiheessa mahdollisesti Hankoonkin tulee tavallisen sekajäteastian sijaan tarjolle myös kaksilokeroinen bio- ja sekajäteastia.

Monilokeropalvelusta löytyy lisätietoja osoitteesta https://rosknroll.fi/kiinteiston-jatehuolto/jatteen-kerays/monilokeropalvelu/ . Myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelu auttaa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä sekä ottaa vastaan ilmoittautumisia monilokeropalvelun asiakkaaksi. Monilokeropalveluun mukaan haluavilta hankolaisilta toivotaan tilauksia 17.9. mennessä, jolloin palvelun saa käyttöönsä heti sen käynnistymisestä saakka. Mukaan voi kuitenkin liittyä myöhemminkin.

Rosk’n Rollin asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai puh. 020 637 7000 (arkisin kello 8.30–15.30 (pvm/mpm)).