Metallin ja vaarallisen jätteen keräykset pian liikkeelle

24.8.2020 Tiedote

Metalliromun keräysauto Romulus ja vaarallisen jätteen keräysauto Otto lähtevät jälleen kierroksilleen. Keväällä koronaepidemian vuoksi peruttu keräys korvataan näin poikkeuksellisesti syyskeräyksellä.

Otto ja Romulus starttaavat Länsi-Uudenmaan syyskierrokselle maanantaina 31.8. Raaseporista ja päättävät sen 21.9. Vihtiin. Ajoreitti pysähdyspaikkoineen on sama kuin toukokuulta peruuntuneella kierroksella olisi ollut. Aikataulu löytyy mm. jäteyhtiö Rosk’n Rollin nettisivuilta. Itä-Uudenmaan keräyskierros alkaa syyskuun aikana (tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin).

”Olemme iloisia, että voimme nyt korvata keväällä peruuntuneen keräyksen. Tämä onkin hyvä hetki viimeistään tuoda kaikki varastojen siivoamisesta kertyneet vanhat grillit sekä maali-, liima- ja öljyjätteet asianmukaiseen keräykseen”, kannustaa palvelupäällikkö Tuija Klaus Rosk’n Rollilta.

”Kesän keräyskierroksen onneksi pystyimme järjestämään, ja silloin saimmekin kerättyä Länsi-Uudellamaalla 12 000 kg vaarallisia jätteitä ja 20 600 kg metallia. Vaarallista jätettä kerättiin 2 000 kg enemmän kuin edelliskesänä, mutta metallin keräysmäärä oli hieman yllättäen 8 000 kg edelliskesää pienempi.”

”Valitettavasti ekopisteet ovat tänä vuonna kuitenkin pursunneet etenkin isosta metalliromusta, joka ei jätepisteen keräyssäiliöihin mahdu. Toivommekin, että alueen asukkaat nyt hyödyntävät lähelle tulevaa keräyspalvelua ja tuovat jätteet asianmukaiseen kierrätykseen”, Klaus huomauttaa.

Keräykseen tuodut vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen. Metallit puolestaan kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Alueen kotitaloudet, myös vapaa-ajan asukkaat, saavat tuoda metalliromua ja vaarallisia jätteitä keräyksiin maksutta. Kiertävät keräykset kustannetaan jätehuollon perusmaksuilla.

Katso Länsi-Uudenmaan kierrosaikataulu

Tuo vaaralliset jätteet keräysauto Otolle

Otto-keräysauto ottaa vastaan vaarallisia jätteitä 200 litraa/asukas. Ethän sekoita vaarallisia jätteitä keskenään. Muista sulkea korkit ja kannet tiiviisti.

Tuo metalliromut keräysauto Romulukselle

Romulus-keräysauto ottaa vastaan noin henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua asiakasta kohti.

Ethän jätä jätteitä keräyspaikoille etukäteen!