Lohjan jätekeskuksessa tulipalo keskiviikkona – asiakkaita palvellaan normaalin tapaan

6.7.2023 Tiedote

Lohjan Munkkaan jätekeskuksen lajittelukentällä syttyi keskiviikkoiltapäivästä raju tulipalo, jonka jälkisammutukset jatkuivat iltaan asti. Lajittelukenttä ei ole henkilöasiakkaiden käytössä, eli tänään torstaina 6.7. jätekeskuksessa voi asioida normaaliin tapaan.

Tulipalo Munkkaan lajittelukentällä.
Tulipalo syttyi Lohjan jätekeskuksen sekajätteen lajittelukentällä keskiviikkona.

Paloalue sijaitsee noin kilometrin päässä Lohjan jätekeskuksen porteista, kentällä, jossa lajitellaan palavaa ja palamatonta sekajätettä. Lajittelukentälle tuodaan erilaista sekajätettä sisältäviä suurkuormia.

Tulipalon jäljet on raivattu ja lajittelukentälle otetaan jälleen suurkuormia vastaan. Myös henkilöasiakkaat voivat asioida jätekeskuksessa tavalliseen tapaan.

Jätekeskuksen työntekijä havaitsi liekehdintää Lohjan jätekeskuksen jätetäytön päällä olevassa suurikokoisessa sekajätteen lajittelukasassa keskiviikkona klo 17 aikaan. Palosta aiheutui voimakasta savunmuodostusta. Noin kello puoli kymmenen aikaan illasta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ilmoitti, että savusta ei enää ollut haittaa.

Sammutustyöt jatkuivat klo 23 asti ja jäteasematyöntekijät poistuivat kahden aikaan yöllä.

Henkilövahinkoja ei sattunut.

Tulipalon syytä ei tiedetä, mutta ajoittain sekajätteen seassa olevia syttymisherkkiä tai kyteviä jätteitä syttyy palaamaan. Rosk’n Rollin jäteasemahenkilökunta on koulutettu toimimaan tällaisten tilanteiden varalta.