Liukkaus ja työnseisaus viivästyttävät jäteastioiden tyhjennyksiä

25.1.2024 Ajankohtaista

Osa jäteastioiden tyhjennyksistä viivästyy ensi viikolla liukkaiden kelien ja työnseisauksen vuoksi. Lyhyen, muutaman viikon tyhjennysvälin kohteissa tyhjennyskerta voi jäädä kokonaan väliin. Osa ensi viikon tyhjennyksistä pyritään suorittamaan ennakkoon.

Lakon vaikutuksia on vaikea ennakoida tarkasti. Vasta lakkopäivänä nähdään, kuinka moni kuskeista jää saapumatta työvuoroon ja mitä reittejä jää ajamatta. Asiakkaille, joiden astiat jäävät lakon vuoksi tyhjentämättä, tiedotetaan asiasta tekstiviestillä.

Lakon ohella myös haastavat kelit haittaavat toimintaa. Nollan molemmin puolin sahaava lämpötila pitää tiet ensi viikolla liukkaina, eikä osaan kohteista välttämättä päästä painavilla autoilla. Etenkin omakotialueiden pikkuteillä ja mäkisillä alueilla voi tulla ongelmia. Asiakkaat voivat edesauttaa jäteauton pääsyä perille huolehtimalla aurauksesta ja hiekoituksesta.

Jos astia ehtii täyttyä väliin jääneen tyhjennyksen vuoksi ennen seuraavaa tyhjennystä, astian viereen voi laittaa jätesäkin maksutta.

Pahoittelemme asiakkaille lakosta ja huonoista ajokeleistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.