Kierrätysexpertit kisaavat kouluissa

10.1.2024 Ajankohtaista

Rosk’n Rollin nelosluokkalaisille suunnattu vauhdikas Kierrätysexpertit-kisa on täydessä vauhdissa. Harva se viikko Kierrätyskoutsimme kiertävät Itä- ja Länsi-Uudenmaan kouluissa jakamassa lajittelun ja kierrätyksen ilosanomaa.

Oppilaat kilpailevat lajittelussa Munkkaan jäteasemalla.
Lajittelutaitoja tarvittiin viime vuonna Kierrätysexperttien finaalissa Lohjan Munkkaan jäteasemalla.

Kierrätysexpertit-kilpailussa nelosluokkalaisten lajittelutaidot ja kierrätysosaaminen hiotaan huippuunsa hauskalla tavalla. Alkukilpailu käydään Rosk’n Rollin Kierrätyskoutsin johdolla, ja lähtölaukaus tehdään paikan päällä, kouluvierailuna.

Tämän lukuvuoden Kierrätysexpertit pyörähti käyntiin lokakuun alussa ja suosio on pysynyt ennallaan: mukava määrä nelosluokkia sekä Itä- että Länsi-Uudellamaalla on myös tänä vuonna ilmoittautunut kisaan. Viestintä- ja neuvontatiimin Rakel Allén ja Johanna Lindholm sekä heitä auttavat keikkaneuvojat vierailevat lähes viikoittain kouluissa pitkin maakuntaa.

Alkukilpailu muodostuu oppitunnista ja mobiilipelistä, jossa nelosluokkalaiset pääsevät testaamaan kierrätystaitojaan 2–3 oppilaan joukkueissa. Ennen vierailuamme luokat voivat valmistautua kilpailuun tutustumalla Otto ja Ronja kierrättävätopetusmateriaaliin.

Viisi parhaiten pärjännyttä joukkuetta Itä-Uudeltamaalta sekä Länsi-Uudeltamaalta pääsevät kisaamaan alueittain järjestettäviin loppukilpailuihin. Vauhdikkaat loppukilpailut on tähän asti järjestetty jätekeskuksissa, mutta tänä vuonna nuoret kierrättäjänalut jalkautuvat jäteasemille. Tämä on osittain turvallisuuskysymys: jäteaseman ollessa kiinni finalistit voivat liikkua alueella huolettomammin, varomatta muuta liikennettä.

Tieto-taitojen lisäämisen lisäksi nelosluokkalaisten kannustimena toimii pääpalkinnot, joita jaetaan yksi länteen ja yksi itään. Kierrätysexpertti-kisan voittoon yltäneet luokat saavat 500 euroa luokan kassaan.

Rosk’n Rollin Kierrätysexpertit-kilpailu järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Vinkkaa kisasta!

  • Jos sinulla tai sinun tuttavapiirissäsi on nelosluokkalaisia, vinkkaa Kierrätysexperteistä.
  • Pyydä viemään opettajalle tai opettajienhuoneeseen terveisiä.
  • Kierrätysexpertti-kisan alkukilpailuun voi osallistua maaliskuun loppuun asti.
  • Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä: rosknroll.fi/kierratysexpertit
Oppilaita lajittelemassa Domargårdin jäteasemalla.