Kotitalouksia haetaan mukaan lajittelukokeiluun

17.3.2017 Tiedote

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu on käynnistänyt jätteiden lajittelua ja kierrätystä koskeva tutkimushankkeen, johon haetaan nyt osallistujia Porvoosta ja Sipoosta. Tutkimukseen osallistuvat kiinteistöt saavat pihalleen kaksi monilokeroastiaa yhden hinnalla.

Tavallisessa monilokeropalvelussa kiinteistön pihalla on yksi nelilokeroinen astia. Kesäkuussa alkavassa kokeilussa nelilokeroastioita tuodaan kotipihalle kaksi, ja säännöllisesti noudettavien jätelajien määrä nousee kahdeksaan. Mukaan keräykseen tulevat mm. biojäte sekä pakkausmuovi.

Ympäristöministeriön tukeman tutkimushankkeen tavoite on lisätä kotitalousjätteen kierrätysastetta ja kehittää toimivampaa monilokerojätekeräystä. Kokeiluun haetaan osallistujia Sipoon Söderkullan ja Porvoon keskustan läheistaajamista. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu on lähettänyt alueen kotitalouksille osallistumiskyselyn, mutta mukaan voi hakea myös täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen.

Ilmoittautuneista valitaan tutkimukseen yhteensä 200 kotitaloutta, sekä nykyisiä monilokeroasiakkaita että uusia monilokeropalvelun käyttäjiä. Tutkimukseen osallistuvat taloudet maksavat palvelusta tavallisen monilokeropalvelun hinnan, mutta vain yhden 360-litraisen astian osalta. Hinta on 13,94 e/tyhjennys kahden viikon välein.

Jäteauto, jossa on eri jätelajeille omat kammionsa, käy tyhjentämässä astiat. Auto tyhjentää lastinsa Porvoon jätekeskukseen, josta jätteet siirtokuormataan eteenpäin kierrätykseen: hyötyjätteet asianomaisille kierrätyslaitoksille ja sekajäte jätevoimalaan hyödynnettäväksi energiana.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun yhteistyökumppaneita tutkimushankkeessa ovat Sustecon Oy, Reno Norden Oy ja PWS Finland Oy.

Lue lisää tutkimuksesta