Hyödynnä kiertävät keräykset – metallin ja vaarallisen jätteen keräykset pian liikkeelle

2.9.2021 Tiedote

Metalliromun keräysauto Romulus ja vaarallisen jätteen keräysauto Otto lähtevät jälleen kierroksilleen Länsi- ja Itä-Uudellamaalla. Kesän keräyskierros oli onnistunut, ja nyt on poikkeuksellisesti vuorossa syyskeräys.

”Olemme iloisia, että voimme nyt korvata keväällä peruuntuneen keräyksen. Vallitsevan koronatilanteen takia toivomme kuitenkin, että asiakkaat muistavat pitää etäisyyttä muihin sekä käyttävät kasvomaskia” sanoo palvelupäällikkö Tuija Klaus Rosk’n Rollilta.

Otto ja Romulus starttaavat syyskierrokselleen maanantaina 6.9. Länsi-Uudenmaan syyskierros lähtee liikkeelle Karkkilasta ja päättyy 27.9. Hankoon. Itä-Uudenmaan kierros alkaa Loviisasta ja päättyy lauantaina 18.9. Porvooseen. Ajoreitti pysähdyspaikkoineen on sama kuin toukokuulta peruuntuneella kierroksella olisi ollut. Aikataulut löydät täältä. ​​​​​​​​​​​​​​

Menneenä kesänä jotkut ekopisteet ovat ikävä kyllä pursunneet ja roskaantuneet etenkin isosta metalliromusta, joka ei kuulu ekopisteen keräyssäiliöihin. Ekopisteen metallinkeräys on tarkoitettu vain metallipakkauksille ja pienmetallille. Isommat romut voi viedä aina jäteasemalle tai tuoda nyt kiertävän Romulus-auton kyytiin.

”Nyt on oivallinen hetki tuoda esimerkiksi vanhat grillit sekä maali-, liima- ja öljyjämät ja kaikki muut varastojen siivoamisesta kertyneet romut lähelle tulevaan, asianmukaiseen keräykseen. Toivomme, että alueen asukkaat hyödyntävät keräyspalvelua”, kannustaa Klaus.

Keräykseen tuodut metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin. Vaaralliset jätteet puolestaan käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen. Alueen kotitaloudet, myös vapaa-ajan asukkaat, saavat tuoda metalliromua ja vaarallisia jätteitä keräyksiin maksutta. Kiertävät keräykset kustannetaan jätehuollon perusmaksuilla. 

Tuo vaaralliset jätteet keräysauto Otolle 

Otto-keräysauto ottaa vastaan vaarallisia jätteitä 200 litraa/asukas. Ethän sekoita vaarallisia jätteitä keskenään. Muista sulkea korkit ja kannet tiiviisti.  

  • Jäteöljyt, öljynsuodattimet ja muut öljyiset jätteet 
  • Akut 
  • Maalit, liimat, lakat ja puunsuojakemikaalit 
  • Liuottimet 
  • Jäähdytin- ja jarrunesteet 
  • Torjunta-aineet, rotanmyrkyt ja kasvinsuojeluaineet 

Tuo metalliromut keräysauto Romulukselle 

Romulus-keräysauto ottaa vastaan noin henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua asiakasta kohti.

  • Kuivat, tyhjät, avonaiset metalliset maali- ja liuotinastiat, metallikannet erillään 
  • Kiukaat (ilman kiviä ja tuhkaa) 
  • Polkupyörät, autonosat, ruohonleikkurit (tyhjennä öljyt) 
  • Metalliosat ja pellinpalat ym. 

Ethän jätä jätteitä keräyspaikoille etukäteen!