Juhannuksen vietto vaikuttaa myös jätehuoltoon

16.6.2022 Tiedote
Jäteautonkuljettaja tyhjentää jäteastiaa kesäisessä maisemassa.
Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin – juhannusta edeltävästä sunnuntaista torstaihin. Jäteastioita ei siis juhannuksen takia jää tyhjentämättä. Kuva: Rosk’n Roll

Loppuviikosta moni meistä vetäytyy juhannuksen viettoon. On hyvä huomioida, että keskikesän juhla vaikuttaa myös jätehuoltoon – huolimatta siitä, kuuluko suunnitelmiisi mökki ja makkara vai city ja siika.

Juhannus tuo mukanaan mukavia hetkiä, mutta myös jätemäärähuipun, kun mökit täyttyvät pitempään viihtyvistä vieraista ja remontti-intoisista sukulaisista. Rosk’n Rollin jäteasemat palvelevat sekä vakituisia asukkaita että mökkiläisiä, ja oikea ja vastuullinen päätepiste mökin siivouskuormalle tai puretulle terassilaudalle on juuri jäteasema.

Suurin osa kotitalouksien jätteistä vastaanotetaan Rosk’n Rollin jäteasemilla oikein lajiteltuna maksutta. Palveluneuvojat paikan päällä auttavat mielellään ja ohjaavat asiakasta purkamaan eri jätelajit omiin keräysastioihin ja oikeille jätelavoille.

”On kuitenkin huomioitava, että asiakaspalvelumme sekä jäteasemamme ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin 24.–26.6. Nettisivuiltamme rosknroll.fi pystyt kätevästi tarkistamaan minä päivänä lähin jäteasemasi on taas auki, ja sieltä löydät myös lähimmän ekopisteesi sijainnin”, muistuttaa palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Keskikesän juhla aiheuttaa myös aikataulumuutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin Rosk’n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin – juhannusta edeltävästä sunnuntaista torstaihin. Jäteastioita ei siis juhannuksen takia jää tyhjentämättä.

Jos haluat vastaisuudessa pyhien lähestyessä tietää, mikäli jäteastiasi tyhjennetään normaalista poikkeavana päivänä, voit tilata Rosk’n Rollilta tekstiviestin aiheesta. Saat tiedon poikkeavasta jäteastian tyhjennyspäivästä tilaamalla tekstiviesti-ilmoituksen osoitteessa rosknroll.fi/lisapalvelut.

Sekajätetyhjennykset ja jäteasemien aukiolot palautuvat normaaliin aikatauluun maanantaina 27.6. Sekä jäteasemilla että jätepisteillä saattaa heti juhannuksen jälkeen olla ruuhkaa. 

Juhannuksen jätevinkit

”Kevyellä” otteella pystyy jokainen viettämään vähäjätteisempää ja siistiä juhannusta:

  • Vie juomatölkit ja -pullot kauppojen pullonpalautusatomaatteihin.  
  • Lajittele hyötyjätteet (metalli, paperi, kartonki, lasi- ja muovipakkaukset) ja pakkaa jätteet tiiviisti. Jos mahdollista, siirrä jätteiden vientiä jätepisteille juhannusta seuraavalle viikolle.

Huolehditaan yhdessä jätepisteiden siisteydestä

”Huomioimme juhannuksen ja kesäsesongin omassa toiminnassamme. Juhlapyhien aikaan jätepisteet herkästi pursuavat yli, ja olemme esimerkiksi tiivistäneet vilkkaimpien sekajäte- ja ekopisteiden tyhjennysrytmiä kesäkaudeksi”, Tuija Klaus mainitsee.  

Myös kesänviettäjät voivat itse vaikuttaa jätepisteiden siisteyteen. Eko- ja sekajätepisteiden astioiden ulkopuolelle ei saa jätteitä jättää. Ekopisteille voivat kaikki asukkaat tuoda kierrätettäviä jätteitään, mutta sekajätepisteiden säiliöt sen sijaan ovat vain pisteen käytöstä erikseen maksavien asiakkaiden roskapusseille.

Lajittelukysymyksiin saat apua Rosk’n Rollin verkkosivujen jäteoppaasta: hakutoiminnon kautta löytyy kätevästi ohjeet tyhjästä hyttysspraypurkista jäähtyneen tuhkan oikeaoppiseen lajitteluun.