Joulun jätehuolto

19.12.2022 Tiedote

Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuina 24.–26.12.2022 sekä loppiaisena 6.1.2023. Muutoin ne palvelevat vuodenvaihteen molemmin puolin normaalien talviaukioloaikojensa mukaisesti. Lähimmän jäteaseman aukioloajat voi tarkastaa Rosk’n Rollin verkkosivuilta.  

 Jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin eivät arkipyhät tänä vuonna vaikuta. Joskus kiinteistön jäteastian tyhjennyspäivät kuitenkin poikkeavat normaaleista. Näin voi käydä paitsi arkipyhien, myös hankalien keliolosuhteiden vuoksi. Jos haluat tietää, milloin oma jäteastiasi tyhjennetään poikkeusviikoilla, voit tilata siitä tekstiviesti-ilmoituksen. Ilmoita oma matkapuhelinnumerosi Rosk’n Rollin verkkosivuilla rosknroll.fi/lisapalvelut/

Lajitellut jätteet kierrätettäväksi

Joulun aikaan syntyy kodeissa usein tavallista enemmän jätettä. Hyvällä suunnittelulla voi ehkäistä jätteen syntyä sekä välttää ruuhkat jäteastialla. Odota mahdollisuuksien mukaan muutama päivä pyhien jälkeen ennen hyötyjätteiden viemistä keräysastioihin, jotta astiat ehditään tyhjentää. Isommat erät kartonkia, metallia, lasi- ja muovipakkauksia voi tuoda maksutta myös jäteasemalle.   

 Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Kuuset voi jättää oman jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 15.1.2023. Kuusia vastaanotetaan maksutta myös kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, jonne kuuset voi maksutta viedä kerättäväksi.

 Joulun ajan jätteiden vähentämis- ja lajitteluneuvot sekä Itä-Uudenmaan kuusenkeräyspisteiden sijainnit löytyvät Rosk’n Rollin verkkosivuilta osoitteesta rosknroll.fi/joulun-jatteet. Sivulta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.