Peräkärry

Kuuluu jätelajiin

Romuauto

Tietoa jätteestä

Romuautoihin saa toimittaa henkilö- ja pakettiautot, asuntoautot, peräkärryt, mopot ja moottorikelkat.

Romuauton maksuttoman noudon voi tilata Kuusakosken NETitse autokierrätyspalvelusta. Romuauton voi myös tuoda maksutta Munkkaan jätekeskukseen Lohjalle. Romuautoja otetaan vastaan jätekeskuksen aukioloaikoina maanantaista perjantaihin, ei lauantaisin. Munkkaan jätekeskuksesta saa romuauton tuonnin yhteydessä romutustodistuksen. Ajoneuvon voit toimittaa kilpineen ja vaihtorenkaineen.

Tärkeä muistaa kun tuo auton romutettavaksi: Jos sinulla on paperinen rekisteriote, niin se olisi hyvä olla mukana. Mikäli romutettavaksi tuotava auto ei ole tuojan omistuksessa, on tuojalla oltava omistajan valtakirja. Jättäessään auton romutettavaksi asiakas ilmoittaa vastaanottajalle mm. rekisteritunnuksen, valmistenumeron, ajoneuvoluokan, auton merkin ja mallin. Nämä tiedot tuojan on hyvä selvittää ennen auton tuomista romutettavaksi. Muut valtuutetut autoromun vastaanottopaikat: www.autokierratys.fi

Keräyspisteet

Jäteasemat:
Hinta
0.00 €
Vastaanottopaikat ja määrärajoitukset
Lohjan jätekeskus: vain ma-pe

Mitä jätteelle tapahtuu?

Romuautosta materiaalihyödynnetään noin 95 %. Magneettinen teräs toimitetaan terästehtaille, joissa se sulatetaan ja toimitetaan halutussa muodossaan terästä raaka-aineena käyttäville tahoille. Kierrätysterästä käytetään mm. ajoneuvoteollisuudessa.
Muiden metallien erottelussa jaotellut arvometallit jatkavat niin ikään matkaansa jalostuslaitoksiin, joista ne päätyvät uudelleenkäyttöön. Kierrätettyä alumiinia käytetään mm. sähköjohdoissa, juomatölkeissä ja lentokoneiden runkomateriaalina.
Eroteltuja osia uusiokäytetään toisissa ajoneuvoissa, jatkaen niiden elinkaarta.

Lue lisää jätteen hyödyntämisestä
Suomen Autokierrätys Oy