Jätepoliisilla vilkas kesä

30.8.2017 Tiedote

Jätepoliisit kohtasivat ja neuvoivat kuluneena kesänä 3000 asiakasta jäteasemilla, vaarallisen jätteen kaapeilla, kiertävien Otto ja Romulus -keräyksien matkassa, erilaisissa kesätapahtumissa ja kesätoreilla sekä eko- ja sekajätepisteillä.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun kesäneuvojat, jätepoliisit, auttoivat ihmisiä löytämään jätteelle oikean osoitteen ja opastivat käyttämään tarjolla olevia jätehuoltopalveluja oikein. Jätepoliisit kiersivät ympäri Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun toimialuetta Itä- ja Länsi-Uudellamaalla. Jätepoliisin sähköautolle kertyi kilometrejä 5774.

Keskeinen osa tämän vuoden kesäkampanjaa olivat jäteasemapalvelut. Jätepoliisit kiersivät kaikki 15 Rosk’n Rollin jäteasemaa, osassa kahteen kertaan. Jäteasemilla annettiin lajitteluneuvontaa, kerrottiin jäteasemien uudistuneista palveluista ja hinnoittelusta sekä tehtiin asiakastyytyväisyyskyselyä. Suurin osa kesäneuvojien kohtaamista asiakkaista oli erittäin tyytyväisiä jäteasemilla saamaansa palveluun.

”Lajitteluun liittyvät haasteet jäteasemalla koettiin lähinnä sekajätteen erottelussa palavaan ja palamattomaan. Siinä oli hyvä olla paikan päällä neuvomassa ja auttamassa kuorman purkamisessa”, kertoo jätepoliisina jo toista kesää työskennellyt Rakel Allén.

Jätepoliisit kiersivät useina päivinä myös vaarallista jätettä ja metalliromua keräävien Otto- ja Romulus -autojen sekä Otto-lautan matkassa asiakkaita opastamassa. Etenkin kierroksen vilkkaimmilla pysäkeillä ja laitureilla oli ylimääräinen neuvonta-apu tarpeen.

Erilaisissa kesätapahtumissa ja kesätoreilla jätepoliisit kohtasivat lähes 2000 ihmistä. Muovipakkausten keräykseen kelpaavasta materiaalista kysyttiin edelleen paljon, ja moni asiakas sai myös kaipaamansa pakkauslasinkeräyksen ohjeet.

Paitsi kasvokkain, jätepoliisit kohtasivat ihmisiä myös sähköisesti. Rosk’n Rollin Facebook-sivulla julkaistuun lajitteluvisaan saatiin vastauksia sadalta osallistujalta. ”Viikoittain vaihtuvassa kysymyksessä testasimme vastaajien tietoja mm. tomaattirasian, lamppujen, makkarapakettien, kertakäyttögrillin ja muoviämpärien lajittelusta”, Rakel mainitsee.