Jätteiden kiertävät keräykset liikkeelle (Länsi-Uusimaa)

27.6.2017 Tiedote

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun Otto ja Romulus-keräykset lähtevät kesäkierroksilleen.

Länsi-Uudellamaalla Otto ja Romulus -autot keräävät metalliromua sekä vaarallista jätettä. Kierros alkaa Hangosta 3.7. ja päättyy Vihtiin 19.7. Matkalla on lähes 40 pysäkkiä.

Mitä keräyksiin voi tuoda?

Länsi-Uudenmaan vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Yksi asiakas voi kerrallaan tuoda korkeintaan 50 litraa, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä.

Metalliromun Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä), metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Tonneittain jätettä talteen

Otto ja Romulus kiersivät viimeksi toukokuussa Länsi-Uudellamaalla. Kevätkierroksella saatiin talteen yli 19 000 kiloa vaarallisia jätteitä ja yli 35 000 kiloa metalliromua.

Kiertävät keräykset toteutetaan perusmaksulla ja ne on tarkoitettu vain kotitalouksien jätteille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin, joita löytyy joiltain huoltamoilta. Yritysjätteitä otetaan vastaan jäteasemilla.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut löytyvät Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi. Tarvittaessa lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.