Jätteiden keräysautot käynnistävät kierroksensa

3.5.2019 Tiedote

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat kevätkierroksensa. Itä-Uudellamaalla kierros alkaa Loviisasta 6.5. ja päättyy Porvooseen 18.5. Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy 6.5. Raaseporista ja päättyy Vihtiin 27.5.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on turvallisinta tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä) ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteita Romulus ei kerää, mutta ne voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu kotitalouksien jätteille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä ympäri vuoden maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin. Yritysjätteitä otetaan vastaan jäteasemilla.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut löytyvät huhtikuun lopulla kaikkiin koteihin jaetusta Roskis-lehdestä, Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi. Jätteitä ei pidä jättää keräyspaikoille etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa tarvittaessa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.

Lisätiedot: http://www.rosknroll.fi/vastaanottopisteet/kiertavat-keraykset/romulus-ja-otto-keraysautot/