Itsepalvelulla joustoa asiointiin

7.6.2024 Ajankohtaista
Asiakas käyttää kännykällä itsepalveluohjelmaa

Itsepalvelu on käytössä määrätyillä Rosk’n Rollin jäteasemilla sekä vaarallisen jätteen automaattikonteilla. Itsepalveluna asioitaessa jätteet ilmoitetaan ja maksetaan etukäteen verkossa.

Ennen itsepalvelukäyntiä asiakas ilmoittaa yhteystietonsa sekä tiedot tuotavista jätteistä osoitteessa rosknroll.materialport.com. Myös maksu hoidetaan samalla, jos kuormassa on maksullista jätettä. Sen jälkeen palvelusta saa linkin, jolla aseman portti tai kontin ovi aukaistaan. Jätteet voi ilmoittaa ja maksaa ennakkoon valmiiksi myös silloin, kun asioi jäteasemalla sen palveluaikoina.

Itsepalvelu laajentaa asiointiaikoja

Itsepalvelu on vaihtoehtona nyt jo viidellä Rosk’n Rollin jäteasemalla. Viimeisimpänä itsepalveluasemien verkostoon liitettiin Karkkilan ja Askolan jäteasemat huhtikuun alussa. Ensi vuonna itsepalvelu on suunnitteilla Pornaisten ja Hangon jäteasemille.

Kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla on tästedeskin myös palveluajat, jolloin henkilökuntaa on paikalla.

Itsepalvelu on käytössä jäteasemilla ainoastaan kesäkaudella eli 1.4.–31.10. Juhlapyhinä, kuten helatorstaina tai juhannusaattona, ei itsepalvelu ole käytössä. 

Vaarallisille jätteille automaattikontteja

Automaattikonteilla asioitaessa toimitaan kuten itsepalveluasemilla: Materialport-verkkopalvelussa ilmoitetaan etukäteen kaikki konttiin tuotavat vaaralliset jätteet.

Itsepalvelukontit on tarkoitettu perusmaksua maksavien kotitalouksien vaarallisille jätteille. Isot määrät tulee viedä jäteasemille.

Vaaralliset jätteet toimitetaan konttiin suljetuissa pakkauksissa, joista selviää pakkauksen sisältö.

Vaarallisen jätteen automaattikontin käyttäjä Juha Koivula:

”Asun Loviisassa, ja Koskenkylän vaarallisen jätteen automaattikontti on sopivasti matkan varrella, kun ajan Porvooseen tai Helsinkiin. Asun omakotitalossa, ja vaarallista jätettä syntyy väkisinkin, kun on kaikenlaista rompetta korjattavana. Veneen ja autojen huollosta jää aina välillä jäteöljyjä ja talon sisä- ja ulkoremonteista jää tähteeksi maaleja.

Helpottaa arkea, että voin asioida vaarallisen jätteen kontilla silloin kun haluan, miettimättä aukioloaikoja. Vaarallisen jätteen määrärajoitus on alle 20 kiloa, mutta meidän taloudessa raja ei kyllä ylity. Netissä asiointi on helppoa, ja senkin voin tehdä silloin kun haluan. Palvelua varten ei yksityisasiakkaan tarvitse rekisteröityä käyttäjäksi, ellei halua, mutta voi tietysti. Silloin varauksen teko netissä on vielä nopeampaa.”