Fiksaa paketti – vähennä jätettä!

8.11.2016 Tiedote

Fiksaa paketti on Rosk’n Roll-jätehuoltopalvelun kampanja Euroopan jätteen vähentämisen viikolla 19.–27.11.2016. Kampanjan tarkoitus on haastaa kaikkia Rosk’n Rollin toimialueen asukkaita miettimään, miten erilaisin tavoin voisi jätteen syntymistä vähentää. Fiksaa paketti -kampanjaan osallistujat ideoivat ja toteuttavat lahjapaketteja, jotka ovat ympäristöystävällisiä eivätkä tuota jätettä.  

Fiksaa paketti on jatkoa Rosk’n Rollin viime vuoden ”Fiksaa lahja”-kampanjalle. ”Halusimme kampanjan, joka on suunnattu kaikille alueemme asukkaille. Emme ole kuitenkaan unohtaneet kouluja, vaan kannustamme erityisesti alakoululuokkia lähtemään kampanjaan mukaan. Jätemäärää vähentävien pakettien ideointi ja toteutus on yksi tapa toteuttaa ympäristökasvatusta ja sopii usean oppiaineen tunneille”, kertoo tiedottaja Tarja Salojärvi.

”Paketointiin voi käyttää esimerkiksi luonnon- tai kierrätysmateriaaleja. Toisaalta pakkausmateriaaleja ei aina tarvita erikseen: esimerkiksi joululahjan voi antaa huiviin käärittynä, jolloin paketti on itsessään tärkeä osa lahjaa”, Salojärvi vinkkaa.

Pakettien fiksaamiseen kannustetaan arvonnalla. Rosk’n Rollin arvontaan osallistuvat kaikki kuvat, jotka julkaistaan 19.–27.11. joko Instagramissa tunnuksilla #fiksaapaketti #fiksupakkaus @rosknroll tai Rosk’n Rollin Facebook-seinällä kampanjajulkaisun kommenttikentässä. Kampanjaan osallistuville koululuokille on oma arvontansa. Lisätietoja löytyy nettisivuilta
http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/kampanjat/ewwr/

Millainen on fiksu pakkaus?

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa on vietetty jo vuodesta 2009 lähtien. Tämän vuoden kansainvälinen kärkiteema on pakkausjätteen vähentäminen. Suomessa kunnalliset jäteyhtiöt haastavat Fiksu pakkaus -otsikon alla mm. eri yrityksiä ja organisaatioita miettimään pakkauskäytäntöjään.

Fiksu pakkaus voidaan kierrättää materiaalina tai käyttää uudelleen sellaisenaan. Materiaalikierrätyksen edellytys on, että pakkauksessa ei ole useita materiaaleja tai ne ovat erotettavissa toisistaan. Uudelleen käytettävät pakkaukset ovat kestäviä ja usein myös kauniita: ne eivät rikkoonnu avaamisvaiheessa ja kauneus houkuttelee säästämään ja käyttämään uudelleen.