Vaarallista jätettä keräykseen Lohjan Saukkolassa joka päivä klo 7–22

19.3.2021 Tiedote

Rosk’n Roll on uusinut Saukkolan ST1-aseman pihassa sijaitsevan vaarallisen jätteen kontin. Uusi kontti on käytettävissä joka päivä klo 7–22 itsepalveluna nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen avulla.

Käytännössä asiakas ilmoittaa etukäteen osoitteessa web.rosknroll.fi, mitä vaarallisia jätteitä hän on tuomassa. Uuden vaarallisen jätteen kontin oveen on asennettu järjestelmä, jonka avulla sähköisesti tunnistautunut asiakas pystyy avaamaan kontin itse.

– Haluamme muutoksella vastata asiakkaidemme tarpeeseen siitä, että jätteistä pääsisi helpommin eroon silloin kun se itselle sopii. Automaattikontit eivät ole sidoksissa minkään toisen toimijan aikatauluihin, kuten perinteiset avaimella toimivat kontit. Itsepalvelun myötä vaarallisen jätteen kontilla voi asioida aina klo 7–22 välillä, kertoo Rosk’n Rollin tuotantojohtaja Sanna Lehtonen.

Itsepalveluasiointia testataan ja laajennetaan

Saukkolan kontti on Rosk’n Rollin ensimmäinen itsepalvelukohde Länsi-Uudellamaalla. Jäteyhtiö aloitti itsepalvelujärjestelmän käytön kokeilun elokuussa 2020 Loviisan jäteasemalla ja alkuvuodesta 2021 Itä-Uudellamaalla otettiin käyttöön kaksi automatisoitua vaarallisen jätteen konttia. Aiemmista kohteista saadut käyttökokemukset ovat positiivisia, mutta palvelua kehitetään jatkuvasti edelleen. Itsepalveluverkostoa laajennetaan vaarallisen jätteen konttien osalta vuoden 2021 aikana.

Vaarallista jätettä vastaanotetaan myös kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla. Jäteasemien palveluaikoihin muutos ei vaikuta. Henkilökunta palvelee jatkossakin Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden varsinaisina aukioloaikoina.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet itsepalveluasioinnista löytyy osoitteesta  www.rosknroll.fi/itsepalveluasiointi

Vaarallisen jätteen itsepalvelukontteihin voi tuoda seuraavia jätteitä:
Aerosolit (alle 20 l)
Ajoneuvoakut (enintään 3 kpl)
Energiansäästö- ja led-lamput (enintään 10 kpl)
Jarru- ja jäähdytinnesteet (alle 20 l)
Jäteöljyt (alle 20 l)
Kiinteä öljyjäte (alle 20 l)
Liuottimet (alle 20 l)
Loisteputket (enintään 10 kpl)
Maalit (alle 20 l)
Paristot ja pienakut
Pesuaineet, emäksinen (pH 8–11) (alle 20 l)
Pesuaineet, hapan (pH 2–7) (alle 20 l)
Torjunta-aineet (alle 20 l)

Vaaralliset jätteet tulee tuoda vaarallisten jätteiden konttiin suljetuissa pakkauksissa, joista selviää pakkauksen sisältö (alkuperäispakkaus tai sisältö itse kirjoitettuna).

Vaarallisen jätteen automatisoitu itsepalvelukontti Saukkola
Tavolantie 1, 09430 Saukkola
avoinna joka päivä klo 7–22