Vaarallisen jätteen ja metalliromun keräysautot liikkeelle Länsi-Uudellamaalla

30.6.2020 Tiedote

Rosk’n Rollin Otto ja Romulus-keräysautot lähtevät kesäkierroksilleen Länsi-Uudellamaalla. Otto ja Romulus keräävät kotitalouksien ja kesäasukkaiden metalliromua sekä vaarallista jätettä maksutta. Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla. Kierros alkaa Hangosta maanantaina 6.7. ja päättyy Vihtiin 22.7. Matkalla on lähes 40 pysäkkiä. Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Yksi asiakas voi kerrallaan tuoda korkeintaan 50 litraa, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin, joita löytyy määrätyiltä huoltamoilta.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Jos romu on suurempaa kuin mitä ekopisteen säiliön luukusta mahtuu sisälle, on Romulus kätevä vaihtoehto päästä asianmukaisesti eroon jätteestä. Suuret määrät metalliromua vastaanotetaan maksutta jäteasemilla. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä), metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Kiertävien jätekeräysten tarkat aikataulut pysäkkitietoineen löytyvät osoitteesta www.rosknroll.fi. Samasta osoitteesta sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä. Mitään jätettä ei saa jättää pysähdyspaikoille etukäteen. Kiertävät keräykset eivät vastaanota sekajätettä. Lisätietoa ja ohjeita saa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta, p. 020 637 7000, arkisin klo 8.30–15.30.

Lisätietoa ja aikataulut