Syksyn pihatöiden puutarhajätteet maksutta jäteasemille

9.10.2018 Tiedote

Pihatöiden myötä syksyllä syntyy runsaasti haravointijätettä ja oksia. Jos puutarhajätettä ei pysty käsittelemään omalla pihalla, sen voi viedä jäteasemalle. Kotitalouksien puutarhajäte otetaan jäteasemilla vastaan maksutta, kunhan se on oikein lajiteltu. 

Kätevintä on, jos oksat voi itse hakettaa ja hyödyntää hakkeen omassa puutarhassa. Haravointijätteen voi myös kompostoida omalla tontilla. Puutarhajätteen vieminen yleisille puistoalueille tai luvatta toisen maalle on kiellettyä. Se katsotaan roskaamiseksi ja lisäksi haravointijätteiden läjitys levittää vieraslajeja sekä puutarhakasveja maastoihin, joihin ne eivät kuulu.

Jäteasemilla tuodussa haravointijätteessä ei saa olla roskia, kaislaa, risuja, omenia tai vieraskasveja. Vastaanotettu haravointijäte käytetään kompostoituneena jätetäyttöalueen pintarakentamisessa.

Risut ja oksat lajitellaan erikseen haravointijätteestä. Niiden seassa voi olla myös käpyjä ja puuvartisia kasveja. Haitalliset vieraslajit, kuten jättipalsamin kukinnot, tulee pakata ja laittaa sekajätteeksi.

Kannot ja juurakot ovat maksullista jätettä. Niitä voi viedä 3 euron kappalehintaan Karjaan, Lohjan, Vihdin, Sipoon ja Porvoon jäteasemille. Muilla jäteasemilla kannot ja juurakot vastaanotetaan sekajätteenä.