Rosk’n Roll suunnittelee uutta jäteasemaa Tammisaareen

14.8.2018 Tiedote

Rosk’n Roll hakee ympäristölupaa uudelle jäteasemalle Raaseporin Tammisaareen. Tähän asti Rosk’n Rollin jäteasema Tammisaaressa on toiminut Lassila&Tikanojan toimipisteen yhteydessä Horsbäckissä. Nyt Rosk’n Roll suunnittelee toimintojensa siirtämistä uudelle jäteasemalle, joka rakennettaisiin samalle alueelle. Uuden jäteaseman on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2019 aikana.

– Tarvitsemme lisää tilaa jätteen vastaanotolle. Kierrätettävät jätelajit ovat lisääntyneet vuosien saatossa ja lajittelu vaatii tilaa, käyttöpäällikkö Sanna Lehtonen kertoo.

– Uudelle asemalle saamme jätteen vastaanoton järjestettyä toimivammaksi ja asiakkaille helpommaksi ja tilavammaksi asioida.

Rosk’n Rollin jäteasema palvelee jatkossakin samoja asiakkaita kuin tähän asti eli pääasiassa kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita. Kuorma-autolla tuotavien eli suurkuormien vastaanottoa ei Tammisaaren asemalle tule.

Vastaanotettavat jätelajit ovat samat kuin nykyiselläkin ja muilla Rosk’n Rollin jäteasemilla. Maksutta vastaanotetaan vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, akut ja paristot, eri puujätteet (myös kyllästetty puu), haravointijäte, metalli, paperi, kartonki, lasi- ja muovipakkaukset, käyttökelpoiset tekstiilit sekä vanteettomat renkaat. Maksullisena jätteenä vastaanotetaan palamaton ja palava sekajäte sekä vanteelliset renkaat. 

Jäteaseman ympäristölupahakemuksessa ennakoidaan myös pidemmälle tulevaisuuden mahdollisia tarpeita. Hakemuksessa on mainittu mahdollinen jätteen automaattinen vastaanotto sekä sekajätteen siirtokuormaus.

– Emme ole Rosk’n Rollilla päättäneet, olisimmeko näitä toimintoja tuomassa Tammisaareen. Eri vaihtoehdoille on tässä vaiheessa haluttu jättää tulevaisuuteen mahdollisuus, toteaa Lehtonen.  

Tammisaaren jaeteasema havainnekuva 310518

 Uutta jäteasemaa suunnitellaan Tammisaaren Horsbäckiin nykyisen jäteaseman lähettyville. Havainnekuva: Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara