Rosk’n Roll tuo kierrätyspalvelut kotipihalle

27.9.2016 Tiedote

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu aloittaa vuoden 2017 alussa monilokeropalvelun Länsi-Uudellamaalla. Rosk’n Rollin tavoitteena on näin nostaa jätemateriaalien kierrätystä. Monilokerokeräyksessä noudetaan hyötyjätteet – metalli, pakkauslasi, kartonki ja paperi – suoraan asukkaiden kotipihoilta. Palvelun etuna on kierrättämisen helppous ja vaivattomuus asukkaille; käynnit ekopisteellä jäävät pois. Asunto-osakeyhtiöiden hyötyjätteiden keräyksen Rosk’n Roll aloittaa vuoden 2017 aikana jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelulla on ollut palvelu aikaisemmin tarjolla Itä-Uudenmaan kunnissa Askolassa, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa.

Rosk’n Roll selvittää monilokeropalveluun haluavien kiinteistöjen määrää. Palvelun järjestämisen edellytyksenä on, että alueelta löytyy riittävästi monilokeropalvelua haluavia.

Monilokerokeräyksessä kodin pihalle tuodaan nelilokeroinen jäteastia, johon kodin jätteet lajitellaan.

Monilokeroastiassa on omat lokeronsa kartongille, lasille, metallille ja sekajätteelle. Halutessaan palveluun voi liittää myös paperinkeräysastian monilokeron rinnalle. Paperinkeräykseen voi käyttää myös omaa, vanhaa sekajäteastiaa. Paperiastia ja sen tyhjennys sisältyvät monilokeropalvelun hintaan.

Jätteet noutaa nelilokeroinen keräysauto, joka tyhjentää kaikki lokerot samalla käyntikerralla. Paperi noudetaan erikseen. Sekajäte päätyy energiantuotantoon ja kartonki, metalli, lasi sekä paperi teollisuudelle raaka-aineeksi.

Monilokeroastiaksi voi valita talouden tarpeen mukaan 360-litraisen tai 600-litraisen monilokeroastian. Astian voi ottaa myös useamman perheen yhteiskäyttöön. Kaikki hinnat sisältävät tyhjennyksen, astiavuokran ja arvonlisäveron. Monilokeroastian tyhjennyshinta on noin 14-17 euroa kerralta jäteastian koosta riippuen.

Monilokeropalvelusta kiinnostuneet voivat ilmoittautua Rosk’n Rollin asiakaspalveluun, p. 020 637 7000, asiakaspalvelu@rosknroll.fi.