Rosk’n Roll etsintäkuuluttaa uusia Kierrätysexperttejä

7.10.2020 Tiedote

Kierrätysexpertit on neljäsluokkalaisille suunnattu jäte- ja kierrätysaiheinen kilpailu, jonka Rosk’n Roll järjestää nyt jo neljättä kertaa. Kilpailu on avoin kaikille Itä- ja Länsi-Uudenmaan peruskoulujen 4. luokkien oppilaille.  

 Kisan tavoitteena on lisätä oppilaiden ympäristötietoisuutta ja haastaa oppilaat mm. miettimään omia valintoja ja kulutustottumuksia.  

“Haluamme kilpailun avulla perehdyttää koululaisia näiden tärkeiden ja ajankohtaisten aiheiden pariin. Kilpailua on tänä vuonna hieman uudistettu ja kilpailuaikaa pidennetty, jotta osallistuminen olisi luokille mahdollisimman helppoa”, kertoo Rosk’n Rollin ympäristökouluttaja Linnea Skogberg.  

Kilpailun ensimmäinen vaihe koostuu Rosk’n Rollin jäteneuvojan tarjoamasta oppitunnista, jonka päätteeksi oppilaat pääsevät testaamaan jätetietouttaan tietovisassa. Etukäteen koululaiset ovat voineet valmistautua kilpailuun tutustumalla Rosk’n Rollin ympäristökasvatuskansioon Otto ja Ronja kierrättävät.  

“Tällä hetkellä emme koronatilanteen vuoksi voi vierailla kouluilla, joten olemme valmistaneet oppitunnista videoidun version. Joissain tapauksissa myös etäoppitunti voi olla mahdollista järjestää. Kilpailuun osallistumisessa ei kuitenkaan ole kiire, sillä osallistumisaikaa on ensivuoden maaliskuun loppuun asti. Lähiopetustuokioita voidaan järjestää, jos epidemiatilanne myöhemmin rauhoittuu.” 

Pääpalkintona rahaa luokan kassaan 

Ensi keväänä järjestetään loppukilpailut Lohjan Munkkaan ja Porvoon Domargårdin jätekeskuksissa. Finaaleihin etenevät molempien alueiden pistemäärältään viisi parasta joukkuetta.  

”Kummankin finaalin voittajajoukkue saa palkinnoksi 500 euroa luokan kassaan. Lisäksi kaikki loppukilpailuun etenevät oppilaat pääsevät viettämään hauskan aamupäivän jätekeskuksessa”, vinkkaa Skogberg.  

”Olemme saaneet hyvää palautetta kisasta aiempien vuosien osallistujilta. Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni alueemme nelosluokan opettaja ilmoittaisi tänäkin vuonna luokkansa mukaan”, Linnea Skogberg kannustaa.    

Alkukilpailu on avoinna 1.10.2020–31.3.2021. Opettaja voi ilmoittaa oman luokkansa mukaan kilpailuun osoitteeseen neuvonta@rosknroll.fi. Lisätietoa kilpailusta saa samasta osoitteesta sekä Rosk’n Rollin nettisivuilta www.rosknroll.fi/jateneuvonta/neuvontaa-ryhmille/kierratysexpertit/