Poikkeukselliset kelit haittaavat jätetyhjennyksiä

8.2.2019 Tiedote

Erittäin poikkeuksellisen lumitilanteen vuoksi osa jätekuljetuksista on myöhässä Uudellamaalla. Osa tyhjennyksistä voi myös jäädä tekemättä, jos jäteauto ei pääse kiinteistölle jäteastian luo.

”En muista tällaista lumitalvea”, sanoo Lassila & Tikanojan kuljettaja Eino Kotiranta, joka on ajanut jäteautoa lähes 30 vuotta Vihdin ja Karkkilan seuduilla.

Kulkuväylät ja tiet ovat paikoin jo liian kapeita jäteauton kulkea, mikä estää tyhjennyksiä. Helpotusta tilanteeseen ei tule välttämättä aivan lähipäivinä, sillä nyt ennustettu lauha sääjakso muuttaa tiet liukkaiksi ja sohjoisiksi.

”Kuljetusurakoitsijamme pyrkivät ilman muuta tekemään kaikkensa, jotta reitit saadaan ajettua. Tässä tilanteessa on vain laitettava turvallisuus etusijalle ja edettävä sitä mukaa kun pystytään”, toteaa kuljetuspäällikkö Kaj Karlstedt Rosk’n Rollilta.

”Jos jäteastia on täynnä eikä sitä päästä tyhjentämään, jätteitä voi laittaa jätesäkkiin astian vierelle”, Karlstedt vinkkaa. ”Näin talvella siitä ei synny edes hajuhaittoja.”

Jos jäteauto ei pääse kiinteistölle yleisen tien kunnosta johtuen, ei asiakasta myöskään veloiteta tekemättömästä tyhjennyksestä. Sen sijaan jos kunnossapitotyöt – tien tai pihan – ovat kiinteistön omalla vastuulla, silloin tekemättä jääneestä käynnistä veloitetaan. Pihoilla tulisi aurauksen ja hiekoituksen lisäksi muistaa poistaa lumet myös jäteastian ympäriltä ja päältä.