Pakkausmuovin keräys myös Munkkaan ja Domargårdin jätekeskuksiin

31.5.2016 Tiedote

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelut on lisännyt Porvoon Domargårdin jätekeskuksen ja Lohjan Munkkaan jätekeskuksen vastaanottovalikoimiin pakkausmuovin. Pakkausmuovia vastaanotetaan jätekeskuksissa maksuttomana jätelajina. Vastaanottoon kelpaavat vain puhtaat ja kuivat elintarvikkeiden ja pesuaineiden pakkaukset, kuten shampoo- ja saippuapullot, jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset sekä muovipussit ja -kääreet.

Pakkausjätteen keräyksen ja käsittelyn tuottajavastuun muuttuminen vuoden 2016 alussa toi pakkausmuovin keräysastioita myös Itä- ja Länsi-Uudellemaalle. Pakkausjätteen keräyksestä vastaavalla Rinki Oy:llä on muovipisteitä Itä- ja Länsi-Uudellamaalla 16. Asukkaiden toiveissa on ollut nykyistä tiheämpi keräysverkko. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelut täydentää muiden pakkausmateriaalien osalta ekopisteverkkoa.

Ekopisteiltä ja jätekeskuksista kerätty pakkausmuovi päätyy pääasiassa materiaalikierrätykseen. Pakkausmuovista valmistetaan muovirakeita, joita edelleen käytetään kierrätysmuovituotteiden valmistuksessa.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelujen ekopisteet löytyvät osoitteesta:
http://www.rosknroll.fi/vastaanottopisteet/hae-vastaanottopiste/

Rinki ekopisteiden sijainnin ja vastaanottamat jätemateriaalit ovat osoitteessa:
http://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/