Keräyslautta Otto Kalvön saaressa.

Otto-lautta kerää jätteet Itä-Uudenmaan saaristosta

25.6.2024 Tiedote

Jätteiden keräyslautta Otto lähtee jälleen tuttuun tapaan kiertämään Itä-Uudenmaan saaristoa ja keräämään saariston asukkailta ja kesäasukkailta jätteitä. Kesäkierros alkaa Sipoon Komsalöstä heinäkuun 1. päivänä ja päättyy Loviisan Svartholmaan heinäkuun 18. päivä.

Koura nostaa vanhan hellan lautalle.
Otto-lautta kerää muun muassa vanhoja sähkölaitteita.

Otto-lautta etenee Porvoon saariston kautta Loviisan saaristoon rantautuen lukuisille pysähdyspaikoille. Keräykseen voi maksutta tuoda vaarallista jätettä, metalliromua, sähkölaitteita ja painekyllästettyä puuta. Otto-lautta ottaa myös vastaan sekajätettä hintaan 7,50 euroa/jätesäkki (maksu pankki- tai luottokortilla).

Kesän kiertävän jätelauttakierroksen tarkat aikataulut ja pysähdyspaikat koordinaatteineen löytyvät osoitteesta www.rosknroll.fi. Samasta osoitteesta sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy paljon lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä ja niiden määrärajoituksista. Ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen.

Kovan tuulen sattuessa keräys siirtyy viikolla eteenpäin. Mitään jätettä ei saa jättää etukäteen laitureille.

Vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta myös Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Porvoon, Sipoon ja Loviisan jäteasemat palvelevat myös kesälauantaisin.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.