Otto ja Romulus hakevat vaarallisen jätteen ja metalliromun

4.5.2016 Tiedote

Rosk’n Rollin jokavuotinen jätteen kiertävä keräys on käynnissä. Kevätkierros käynnistyi Raaseporin Snappertunasta 2.5. ja se jatkuu Länsi-Uudellamaalla seuraavasti: Hanko 9.5., Inkoo 10.5., Raasepori 11.–12.5., Siuntio 16.5., Lohja 17.–19.5. ja Karkkilan/Vihdin alueet 23.–25.5.

Kiertävä keräys kulkee tästä eteenpäin Otto ja Romulus -nimellä sekä Länsi- että Itä-Uudellamaalla.

Otto kerää maksutta vaarallisia jätteitä, kuten jäteöljyjä, maaleja, akkuja, energiansäästölamppuja ja loisteputkia. Vaaralliset jätteet on turvallisinta tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin, joita löytyy mm. joiltain huoltamoilta.

Romuluksen kyytiin voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metallijätettä, esimerkiksi polkupyöriä ja auton osia, puulämmitteisiä kiukaita (ilman kiviä), tyhjiä ja kuivia maalipurkkeja ym.

Otto ja Romulus eivät ota vastaan sähkölaitteita, seka- tai rakennusjätettä eikä asbestia. Keräys on tarkoitettu kotitalouksien jätteille: yritysten vaarallisia jätteitä vastaanotetaan ainoastaan jäteasemilla.

Keräysautot viipyvät pysäkeillään 15 minuutista puoleen tuntiin. Jätettä ei saa jättää pysähdyspaikalle ennen autojen tuloa.

Kiertävä keräys toteutetaan ekomaksulla. Vaarallista jätettä ja metalliromua haaliva keräys on yksi yhtiön vanhimpia palveluja.

Koko Oton ja Romuluksen kevätkierroksen tarkka aikataulu löytyy Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi. Tarvittaessa lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–15.30.