Näin juhannuksen jätehuolto toimii

19.6.2018 Tiedote

Kesä, ja erityisesti juhannus, aiheuttaa itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla piikin jätemäärissä, kun mökkiläisetkin viettävät sankoin joukoin aikaa alueella. Rosk’n Rollin jäteasemat ovat kaikkien alueen vakituisten asukkaiden ja kesäasukkaiden käytössä. Niinpä mökin siivouskuormalle tai keittiön remonttilastille pitäisi jokaisella olla helposti tavoitettava, vastuullinen ja edullinen vastaanottopaikka. Suurin osa jätteistä vastaanotetaan jäteasemilla oikein lajiteltuina maksutta. Jätekuormat eivät kuulu eko- ja sekajätepisteille eivätkä luontoon.

Jos ei tiedä, mihin jäte kuuluisi viedä tai missä lähin ekopiste tai jäteasema on, Rosk’n Rollin nettisivujen etusivun hakutoiminnot auttavat. Jätteet A-Ö opastaa monien eri jätteiden lajittelussa ja vastaanottopistehaku kertoo lähimpien vastaanottopisteiden osoitteet ja aukioloajat.

Juhannus aiheuttaa muutoksia aikatauluihin 

Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan Rosk’n Rollin alueella päivää normaalia aikaisemmin – juhannusta edeltävästä sunnuntaista torstaihin. Kuljetuksia ei siis juhannuksen takia jää ajamatta. Kaikki jätekeskukset sekä jäteasemat puolestaan ovat kiinni juhannuksena perjantaista sunnuntaihin 22.–24.6.2018.

– Huomioimme juhannuksen ja kesäsesongin luonnollisesti omassa toiminnassamme. Parhaiten ympäristön pitäminen jätteettömänä onnistuu yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, eli kun jokainen huolehtii asiasta omalta osaltaan, toteaa palvelupäällikkö Tuija Klaus

Listasimme muutaman vinkin vähäjätteiseen juhannukseen:

  • Suunnittele ostoksesi, hanki ruokaa ja tavaraa vain tarpeeseen.
  • Käytä pestäviä astioita kertakäyttöastioiden sijaan.
  • Vie juomatölkit ja -pullot kauppojen pullonpalautuspisteisiin.
  • Lajittele hyötyjätteet (metalli, paperi, pakkauslasi ja -muovi sekä kartonki) ja vie ne ekopisteelle vasta, kun astioissa on tilaa.
  • Pakkaa jätteet tiiviisti, litistä juomatölkit, purista kartonki- ja muovipakkauksista ilma pois. Litistäminenkin on ympäristöteko.

Jos jokin jätehuollossa askarruttaa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään!
Puh. 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30 tai asiakaspalvelu@rosknroll.fi