Monilokeropalvelu tuo kierrätyksen kotipihalle

9.1.2017 Tiedote

Monilokeropalvelu on keino laittaa jätteet kierrätykseen jo omalla kotipihalla. Palveluun liittyvän asiakkaan kodin pihan sekajäteastia vaihdetaan nelilokeroiseen jäteastiaan, johon kodin jätteet lajitellaan.

Monilokerokeräys on ollut toiminnassa Itä-Uudellamaalla vuodesta 2013 asti. Nyt Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu tuo sen tarjolle Länsi-Uudellemaalle, ensimmäisessä vaiheessa määrätyille taajama-alueille Lohjalle ja Vihtiin. Alueiden asiakkaat saavat Rosk’n Rollilta loppiaisen jälkeen kirjeen, jossa kerrotaan palvelun sisällöstä ja hinnoista sekä annetaan liittymisohjeet. Mikäli asiakas haluaa pitää jätehuoltopalvelunsa ennallaan eikä halua liittyä monilokerokeräykseen, hänen ei tarvitse tehdä mitään.

Nelilokeroinen keräysauto tyhjentää astian kerralla

Monilokeroastiassa on omat lokeronsa kartongille, lasille, metallille ja sekajätteelle. Jos asiakas haluaa, voi palveluun liittää vielä paperinkeräysastian monilokeron rinnalle ilman lisämaksua.

Jätteet noutaa nelilokeroinen keräysauto, joka tyhjentää kaikki lokerot samalla käyntikerralla (paperi noudetaan erikseen). Sekajäte päätyy energiantuotantoon ja kartonki, metalli, lasi sekä paperi teollisuudelle raaka-aineeksi. Jäteastian tyhjennysväliin vaikuttavat jätteen määrä ja jätehuoltomääräykset. Tavallisin tyhjennysväli on kaksi viikkoa.

”Moni asiakas on tyytyväinen, kun käynnit ekopisteille jäävät pois. Kierrättämisen vaivattomuus ja helppous on monilokeropalvelun etu”, kuvailee palvelupäällikkö Tuija Klaus Rosk’n Rollilta.