Monilokeropalvelu käynnistyy Lohjalla ja Vihdissä

27.4.2017 Tiedote

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu on tarjonnut monilokeropalvelua kotitalouksille Vihdin ja Lohjan määrättyjen taajamien kotitalouksille. Mukaan monilokerokeräykseen ilmoittautui tarpeeksi asiakkaita, jotta palvelu voidaan aloittaa toukokuussa.

Monilokeroastiat toimitetaan asiakkaille huhtikuun viimeisellä viikolla. Monilokeroauto vierailee ensimmäistä kertaa Länsi-Uudellamaalla tyhjentämässä astioita 10. toukokuuta. Monilokeroasiakkaille on ilmoitettu tarkemmat tyhjennyspäivät lajitteluohjeiden kera.

Monilokeropalvelu on yksi tapa olla liittyneenä jätehuoltoon. Palveluun liittyvän asiakkaan kodin pihan sekajäteastia vaihdetaan nelilokeroiseen jäteastiaan, johon sekajäte, pakkauslasi, metalli ja kartonki lajitellaan. Halutessaan rinnalle saa myös paperiastian.

Osa asiakkaista on toivonut pakkausmuovia yhdeksi kerättäväksi jätelajiksi. Se, mitä jätelajeja monilokeroastiaan kerätään, on kuitenkin monen tekijän summa.

”Erikseen kerättävät jätteet valitaan niin, että se on joko ympäristö- tai talousnäkökulmasta kannattavaa. Esimerkiksi moni ihmettelee, miksi metallia ja lasia kerätään erikseen, vaikka niitä kertyy kotitalouksilta suhteessa melko pieniä määriä. Jätteen käsittelyn kannalta on kuitenkin tärkeää saada juuri nämä jätelajit pois sekajätteen joukosta. Lasia ja metallia kun ei voi hyödyntää energiana”, selventää palvelupäällikkö Tuija Klaus.

”Pakkausmuovin kerääminen ja hyödyntäminen on Suomessa vielä melko tuore asia. Tutkimmekin pakkausmuovin keräämistä tänä vuonna Itä-Uudellamaalla alkavassa monilokerokokeilussa. Olemme valmiita harkitsemaan monilokerossa kerättäviä jätelajeja uudelleen, jos tutkimustulokset tai jätelajien keräysmäärät niin osoittavat. Meille saa myös antaa aiheesta palautetta”, Klaus lisää.

Kesän jälkeen harkitaan uusia alueita

Alkuvaiheessa monilokeropalvelu on saatavilla Lohjan Virkkalassa, Moisiolla, Keskilohjalla, Ventelässä, Immulassa ja Muijalassa sekä Vihdin Nummelassa, Hiidenrannassa ja Lankilanrinteellä. Toukokuusta lähtien monilokerokeräys on näillä alueilla osa Rosk’n Rollin normaalia palveluvalikoimaa ja mukaan voi liittyä milloin tahansa.

”Kesän jälkeen voimme laajentaa palvelun saatavuutta uusille alueille, jos kysyntää on ja jäteauton päiväreitille mahtuu. Esimerkiksi Vihdin kirkonkylä on ollut esillä”, Tuija Klaus mainitsee.