Metalliromua ja vaarallista jätettä kerättiin 149 tonnia

27.8.2019 Tiedote

Rosk’n Rollin kiertävät Otto ja Romulus -keräykset saivat talteen yhteensä 100 620 kiloa metalliromua ja 48 500 kiloa vaarallista jätettä tänä vuonna. Keräykset toteutettiin perinteisesti touko- ja heinäkuussa.

Keräysautot Otto ja Romulus kiersivät keväällä sekä Länsi- että Itä-Uudellamaalla, ja kesällä toistamiseen Länsi-Uudellamaalla. Itä-Uudellamaalla eivät kierrä kesällä autot, vaan lautta, joka kerää jätteitä saaristosta.

Länsi-Uudenmaan kevätkierroksella saatiin jätteitä asianmukaiseen käsittelyyn lähes 33 000 kg ja kesäkierroksella 38 600 kiloa. Itä-Uudellamaalla autot keräsivät keväällä 38 500 kiloa, ja lautta kesällä 36 000 kiloa metallia ja vaarallista jätettä.

Vaikka kevätkierroksella kertyy aina eniten jätettä, Länsi-Uudenmaan heinäkuun kierros oli tänä vuonna edelliskesiä vilkkaampi. Kesäkierrokset on suunniteltu erityisesti alueen kesäasukkaita ajatellen.

”Vuonna 2015 lisäsimme Länsi-Uudenmaan kesäkierroksen satamapysäkkien määrää reippaasti. Nyt tuolla kierroksella on yhteensä 38 pysähdyspaikkaa, joista 16 on satamissa. Jos vielä löytyy sopivia uusia satamapysäkkejä, voisimme ottaa niitä vieläkin lisää mukaan”, vinkkaa palvelupäällikkö Marko Printz.

Itä-Uudellamaalla Otto-lautan kesäkierros oli tavanomaisen vilkas, ja määrätyillä pysähdyspaikoilla lautan asiakasmäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Lautta pysähtyy 18 laiturilla heinäkuun aikana.

”Kierrosten jäte- ja asiakasmäärät riippuvat mm. säästä sekä siitä, miten hyvin asukkaat muistavat ja huomaavat kierrosten käynnistyneen. Tänä kesänä kierroksia mainostettiin paikallislehdissä hieman edellisvuotta enemmän”, Printz tietää.

Asukkaat arvostavat palvelua, joka tuodaan lähelle kotia tai kesämökkiä. Jatkoa seuraa jälleen ensi vuonna.

”Aikataulut sekä ohjeet jätteen tuomiseen kannattaa lukea etukäteen esimerkiksi Rosk’n Rollin seinäkalenterista tai nettisivuilta”, Printz muistuttaa. ”Sieltä selviää tarkemmin, mitä jätteitä ja kuinka paljon keräyksiin voi tuoda.”

Kiertävät keräykset kustannetaan asukkailta kerättävällä jätehuollon perusmaksulla.